Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Ήπιε μέχρι θανάτου
achilladelis
Ήπιε μέχρι θανάτου
09.01.2013 | 03:45

Ήπιε μέχρι θανάτου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Πολιτισμός

Τον Οκτώβριο του 2011 η Σούζαν Γκριναγουέι, η αρμόδια ιατροδικαστής για την έρευνα σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου της τραγουδίστριας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Γουάινχαουζ πέθανε από τις επιπλοκές μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ ύστερα από μια περίοδο αποχής.Ωστόσο τα πορίσματά της επανεξετάστηκαν λόγω ενός διαδικαστικού λάθους. Η Γκριναγουέι δεν είχε τα πέντε χρόνια πρακτικής που απαιτούνται στη Βρετανία για να παρεμβαίνει σε μια τέτοια έρευνα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση το Νοέμβριο του 2011.
Επιπλέον είχε διοριστεί στη θέση αυτή από τον σύζυγό της Άντριου Ριντ, επίσης ιατροδικαστή. Και αυτός υπέβαλε την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2011 μετά την ανακοίνωση έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του.

Σήμερα ο Σίρλεϊ Ράντκλιφ, ο αρμόδιος ιατροδικαστής για την επανεξέταση των πορισμάτων της έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τραγουδίστρια πέθανε από «υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που ήταν τοξική», προσθέτοντας ότι είχε στο αίμα της «συγκέντρωση αλκοόλ που συχνά προκαλεί το θάνατο».

Ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι η τραγουδίστρια είχε «καταναλώσει με τη θέλησή της το αλκοόλ» και ότι «δύο άδεια μπουκάλια βότκα ήταν στο πάτωμα» όταν βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου στις 23 Ιουλίου του 2011.

Η Γουάινχαουζ που είχε τιμηθεί με πέντε βραβεία Grammy, έδινε επί χρόνια μάχη για την απεξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Μετά το θάνατό της οι γονείς της εγκαινίασαν ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά της και το οποίο προσφέρει βοήθεια σε νέους για την απεξάρτησή τους από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018