Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
afoi poriazi
Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
27.05.2016 | 09:40

Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλώς ή κακώς, το κινητό έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας. Ένα αίτημα πολιτών και κυρίως τουριστών γίνεται πραγματικότητα, μιας και 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας αποκτούν δωρεάν Wi-Fi και τη δυνατότητα μίας διαδραστικής ξενάγησης στους χώρους τους. 

Πρώτοι χώροι εφαρμογής, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017.

Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου.
 

Το 2017 θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet τα: Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος.

Η πρώτη δοκιμή 
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, επισκέφθηκε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έγινε η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet, που προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας.

«Είναι μια ωραία στιγμή σήμερα, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να συναντήσει την κληρονομιά μας», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της δουλειάς που έχει γίνει ήδη από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και χάρη στην ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, οι επισκέπτες μπορούν πια με τη βοήθεια του ασύρματου internet να δουν τα εκθέματα με συστηματικότητα, με το «έξυπνο» κινητό τους ή το tablet τους. Άρα να ανοίξει μια ‘’πόρτα’’ στον κόσμο που δείχνει ότι η κληρονομιά μας είναι συναρτημένη και οφείλουμε να τη συναρτήσουμε με πληρέστερο τρόπο με την σύγχρονη τεχνολογία».

Σύμβαση για τρία χρόνια
Η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.

Τα καλά να λέγονται
Και επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται, μιλάμε για τομή στον τομέα επίσκεψης και ξενάγησης στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, την ώρα που σε διάσημα μουσεία Ευρώπης και Αμερικής, δεν πιάνει ούτε το κινητό. 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018