Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε έκθεση στην Ουάσιγκτον! [βίντεο]
Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε έκθεση στην Ουάσιγκτον! [βίντεο]
18.11.2017 | 09:21

Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε έκθεση στην Ουάσιγκτον! [βίντεο]

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Μία συναρπαστική έκθεση που μας βάζει στα άδυτα του Πανάγιου Τάφου πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Ενα τεχνολογικό επίτευγμα, μία σύγχρονη ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Tomb of Christ: The Holy Sepulchre Experience» στο μουσείο του National Geographic στην Ουάσιγκτον, εκεί όπου παρουσιάζεται το έργο Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου που πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την Προστασία των Μνημείων.

Η εντυπωσιακή, διαδραστική έκθεση, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και τρισδιάστατα μοντέλα, με σκοπό να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως, ώστε να «δει από κοντά» τις εργασίες αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2017 από την ελληνική ομάδα, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου και μέλη τον ομότιμο καθηγητή Εμμανουήλ Κορρέ (Σχολή Αρχιτεκτόνων), τον καθηγητή Ανδρέα Γεωργόπουλο (Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών), την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου (Σχολή Χημικών Μηχανικών), τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σπυράκο (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών) και τον επίκουρο καθηγητή Χαράλαμπο Μουζάκη(Σχολή Πολιτικών Μηχανικών).

 

Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού προτείνει το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου ως υποδειγματικό έργο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους 2018 για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Στα επίσημα εγκαίνια έδωσε το παρών η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία υπογράμμισε ότι η μεγάλη επιτυχία του έργου συνίσταται τόσο στην τεχνολογική πρωτοπορία του ΕΜΠ και στην ανάδειξη των αξιών του μνημείου, που οδήγησε στην συνύπαρξη των τριών Χριστιανικών Κοινοτήτων μετά από 200 χρόνια, όσο και στην οικουμενική συσπείρωση που δημιουργήθηκε. 

Η έκθεση «Ο Πανάγιος Τάφος- Το μνημείο και το έργο Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου από το ΕΜΠ» θα φιλοξενηθεί το 2018 (Άνοιξη-Φθινόπωρο), στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Πηγή: Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε έκθεση στην Ουάσιγκτον! [βίντεο] | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel