Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>O Γούντι Άλλεν θα δει την Αθήνα... αλλιώς!

banner roots

O Γούντι Άλλεν θα δει την Αθήνα... αλλιώς!
05.04.2013 | 19:01

O Γούντι Άλλεν θα δει την Αθήνα... αλλιώς!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Πολιτισμός
Athens by night, θα λέγεται η ταινία του για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του Μνημονίου...

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο ταινιών του στην Ευρώπη και τις ιστορικότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός σκηνοθέτης έρχεται στην Αθήνα για την επόμενη ταινία του.

Μετά το «Βίκυ, Χριστίνα, Μπαρτσελόνα», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Από την Ρώμη με αγάπη» ο Γούντι Άλεν πρόκειται να κινηματογραφήσει την Αθήνα της κρίσης και του Μνημονίου σε μια ταινία που σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, θα έχει τον τίτλο Athens by Night.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει για πρώτη φορά ένας μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας, ο Πόλ Οστερ και η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από το Ακρόπολη και γράφει ένα μυθιστόρημα για την κρίση στην Ελλάδα.

Πιθανότατα το ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πίτ, ενώ στο ρόλο της Ελληνίδας ερωμένης του θα δούμε μάλλον την Πενέλοπε Κρούζ. Μια ομάδα συνεργατών του Γούντι Άλεν, βρίσκεται ήδη με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα για γυρίσματα ενώ ο Γούντι Άλεν πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα τον Μάιο οπότε θα αρχίσουν και τα γυρίσματα της ταινίας που πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ταινία του Γούντι Άλεν για την Αθήνα είναι ένα πραγματικό δώρο για την Αθήνα αλλά και για όλους εμάς που την κατοικούμε που έχουμε τόση ανάγκη να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια και ίσως την αγαπήσουμε από την αρχή.

 

Πηγή: kamarinia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το