Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Έλληνας εξελέγη ακαδημαϊκός στην Ισπανία

banner roots

Έλληνας εξελέγη ακαδημαϊκός στην Ισπανία
15.04.2013 | 15:03

Έλληνας εξελέγη ακαδημαϊκός στην Ισπανία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας (RACEF-Royal Academy of Economic and Finance Sciences of Spain) ιδρύθηκε επίσημα στην Ισπανία το 1958, αλλά οι ρίζες της μπορούν να αναχθούν στον 18ο αιώνα, όταν ο Φερδινάνδος ΣΤ βασιλιάς της Ισπανίας ίδρυσε το Βασιλικό Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορίου.


Η Ακαδημία προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων ερευνητικών ιδρυμάτων και ακαδημιών από όλο τον κόσμο, και επιδιώκει να προωθήσει την επιστημονική γνώση και τις υπάρχουσες τεχνικές διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων στους τομείς της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών.
Τα μέλη της RACEF περιλαμβάνουν σημαντικούς ερευνητές, ανώτερους πολιτικούς και κορυφαία στελέχη από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, η RACEF έχει τιμήσει με τον τίτλο του ακαδημαϊκού, Προσωπικότητες όπως ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν (πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας,) ο Ρομάνο Πρόντι (πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ζοζέ Ανχελ Γκουρία (Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ), καθώς και τους νομπελίστες Ρόμπερτ Αουμαν, Ντάνιελ Κάνεμαν, Φιν Κίντλαντ, Έρικ Μάσκιν και Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

Πηγή: athnesvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το