Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Η 87χρονη ιστορικός Ελένη Αρβελέρ μετά το Κέντρο Δελφών μόλις έγινε πρόεδρος και στο Ιδρυμα Πολιτισμού

afoi poriazi

charitakis banner new

Η 87χρονη ιστορικός Ελένη Αρβελέρ μετά το Κέντρο Δελφών μόλις έγινε πρόεδρος και στο Ιδρυμα Πολιτισμού
24.05.2013 | 13:46

Η 87χρονη ιστορικός Ελένη Αρβελέρ μετά το Κέντρο Δελφών μόλις έγινε πρόεδρος και στο Ιδρυμα Πολιτισμού

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Αν και 87 χρονών η διαπρεπής βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ – πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και μέχρι πρότινος πρόεδρος και του Εθνικού Θεάτρου – ανέλαβε από χθες και την προεδρία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ταυτόχρονα ο Κώστας Τζαβάρας ανακοίνωσε τη συγχώνευση του Κέντρου Δελφών με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο της Ελένης Αρβελέρ το υπουργείο βλέπει ένα πολύτιμο συνεργάτη, ενώ η δουλειά που προσφέρει είναι η καλύτερη δυνατή για την αξιοποίηση του πολιτισμού μας. Διαπρεπής, σεβάσμια, με σημαντικό έργο στην έρευνα και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού του Βυζαντίου, η Ελένη Γλύκατη Αρβελέρ ανέλαβε την προεδρία των δύο οργανισμών που σύντομα θα εξελιχθούν σε έναν γιγαντωμένο οργανισμό που θα ασχοληθεί κυρίως με την εξωστρέφεια του πολιτισμού. Η ανάθεση αυτή ξενίζει εξαιτίας της ηλικίας της – θα περίμενε κανείς να της ανατεθεί ένας ρόλος συμβούλου ή επίτιμου μέλους, σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που η έννοια της ιστορίας αλλά και της σύγχρονης επικοινωνίας είναι καθοριστικές.

Τι προβλέπει η συγχώνευση

Στόχος της συγχώνευσης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του πολύπαθου και σταθερά συρρικνωμένου Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού είναι να προκύψει «κάτι πιο ευρύχωρο από θεσμικής πλευράς», όπως τόνισε ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018