Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πάει σε Φεστιβάλ του Καναδά

banner roots

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πάει σε Φεστιβάλ του Καναδά
07.11.2013 | 21:09

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πάει σε Φεστιβάλ του Καναδά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον Καναδά, που περιλαμβάνει ταινίες από 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Το 28ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από 14 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου, σε τρεις μεγάλες πόλεις του αγγλόφωνου Καναδά, οργανώνεται από το Καναδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και την αντιπροσωπεία της ΕΕ στον Καναδά. 

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή θα περιοδεύσει στο Τορόντο (22 Νοεμβρίου), στην Οτάβα (30 Νοεμβρίου) και στο Βανκούβερ (4 Δεκεμβρίου), δίνοντας το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ. 

O διευθυντής του Καναδικού Κέντρου Κινηματογράφου, Τομ Μακσόρλι (Tom McSorley), μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης του φεστιβάλ, τόνισε ότι "ανέκαθεν υποστήριζα την ανταλλαγή και την προβολή της πολιτιστικής παραγωγής ΕΕ-Καναδά" και υπογράμμισε τη δυνατότητα που δίνεται στο καναδικό κοινό να εξοικειωθεί με την ποικιλία και τον πλούτο της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής, που αναδεικνύει τη μοναδικότητα και την ποιότητα της συνεισφοράς των χωρών της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η πρεσβευτής της ΕΕ στον Καναδά Μαρί-Ανν Κονίνξ (Marie-Anne Coninsx) τόνισε ότι εκτός από την πρόσφατη εμπορική συμφωνία CETA ΕΕ-Καναδά, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων των χωρών της ΕΕ με τον Καναδά στον τομέα του πολιτισμού, με την ανάδειξη του πλούτου της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής και παράδοσης. Επίσης, η κ. Κονίνξ ανέφερε ότι θα μεταβεί στο Βανκούβερ για τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. 

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel