Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

banner roots

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής
15.05.2023 | 12:59

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

«Ενας ουρανός με αστέρια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Ασε τα χέρια σου», «Σου το’ πα μια και δυο και τρεις» τροβαδούρος της αγάπης, φαντάρος, ευγενης, με απαλή φωνή, έγραψε τις δικές του σελίδες στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Ο Γιάννης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια.

Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο Γιάννης Βογιατζής αγάπησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο.
 
Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).
 
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960.
 
Ο τραγουδιστής που έγραψε ιστορία στον Ελληνικο κινηματογράφο
Μεγάλη του αγάπη ο Παναθηναϊκός μάλιστα έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.
 
Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Βογιατζής δεν τραγουδούσε «Τραγουδάω από τότε που γεννήθηκα. Ετοιμαζόμουν να μπω στη σχολή Ευελπίδων, αλλά με πρόλαβε το τραγούδι. Σταμάτησα να τραγουδάω, γιατί θεωρώ υπερβολή να περνάνε τα χρόνια και να βάφεις τα μαλλιά σου μαύρα για να φαίνεσαι νεότερος» είχε πει σε συνέντευξή του στο MEGA.
 
Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως «Ένας ουρανός μ'αστέρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου τό'πα μια», «Σ' αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Νύχτα καλοκαιριού», «Θέλω κοντά σου να μείνω» κ.ά. Με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή ήταν πρώτα ξαδέλφια.
 
Οπως αναφέρεται στο wikipedia από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το