Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Η απονομή των βραβείων Όσκαρ

banner roots

Η απονομή των βραβείων Όσκαρ
03.03.2014 | 13:57

Η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Πολιτισμός

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απένειμε σε μια λαμπρή τελετή τα φετινά 86α βραβεία Όσκαρ. Ακολουθεί κατάλογος με τους πρώτους νικητές στις βασικές κατηγορίες, στο μισό της τελετής για τα 86α βραβεία του θεσμού.

 
Όσκαρ καλύτερου Β΄ ανδρικού ρόλου:

Ο ηθοποιός Τζάρεντ Λέτο κατέκτησε το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club" κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που γίνεται στο Λος Άντζελες.  Παραλαμβάνοντας το περίφημο αγαλματίδιο ο Λέτο το αφιέρωσε στην Ουκρανία και στα θύματα του AIDS.

« Σε όλους τους ονειροπόλους στον κόσμο, οι οποίοι παρακολουθούν απόψε , σε μέρη όπως η Ουκρανία ή η Βενεζουέλα , θέλω να τους πω ότι είμαστε εδώ», είπε ο ηθοποιός αφιερώνοντας το βραβείο επίσης και « στα 36 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη κατά του AIDS».«Και για όλους εκείνους που έχουν νιώσει ποτέ την αδικία γι 'αυτό που είναι και που τους αρέσει, είμαι εδώ απόψε κόντρα στον κόσμο μαζί σας και για σας», πρόσθεσε ο 42χρονος ηθοποιός .

 
Όσκαρ καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου
Η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην αντιρατσιστική ταινία "12 χρόνια σκλάβος"
«Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι όλη αυτή η χαρά στη ζωή μας συνδέεται με τα τόσα βάσανα», είπε η νεαρή ηθοποιός εμφανώς πολύ συγκινημένη κατά την παραλαβή του περίφημου αγαλματιδίου.
«Όταν κοιτάζω αυτό το χρυσό αγαλματίδιο, λέω στον εαυτό μου και σε κάθε παιδί, δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, τα όνειρά σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα» πρόσθεσε.
 
Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας
 
Η ιταλική ταινία "The Great Beauty" (Η τέλεια ομορφιά) ένα δράμα σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στην 86 απονομή στο Λος Άντζελες. Η ταινία, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το Όσκαρ
 
Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων
 
Η παραγωγή Frozen (Η Βασίλισσα του Χιονιού) κατέκτησε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel