Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πρόσωπα>>«Σίγησε» ο David Bowie

banner roots

«Σίγησε» ο David Bowie
11.01.2016 | 18:04

«Σίγησε» ο David Bowie

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Πρόσωπα

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο θρύλος της μουσικής David Bowie. Ο θάνατος του διάσημου καλλιτέχνη επιβεβαιώθηκε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook.

Στη σύντομη ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, έπειτα από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θα θρηνήσετε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε τις ιδιωτικές στιγμές κατά τη διάρκεια του πένθους».

 
Η ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για την κατάσταση της υγείας του, με τον ίδιο να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια τις ζωντανές εμφανίσεις πάνω στη σκηνή. Τελευταία live παράσταση ήταν στη Νέα Υόρκη, το 2006, για φιλανθρωπικό σκοπό. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016 κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του, με τίτλο «Blackstar», που έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς, καθώς είχε αρκετούς πειραματισμούς.

Ο David Bowie αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρό πρόβλημα υγείας, δίνοντας μάχη με την επάρατη νόσο​.

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπόουι (David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947), ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ, και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα. Έγινε ευρέως γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του «Space Oddity» έφτασε στο βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε εκ νέου το 1972 με το τραγούδι «Starman» και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε το μουσικό του στιλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του «Fame» από το άλμπουμ «Young Americans», που έφτασε στο νούμερο 1. 
 
Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Let's dance», το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται κυκλοφορώντας μόλις πρόσφατα την 25η στούντιο δουλειά του που ακούει στο όνομα «Blackstar».
 
Σύμφωνα με τους Times, το «Blackstar» αποτελείται από επτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και ήδη χαρακτηρίζεται ως η πιο «παράξενη» κυκλοφορία του David Bowie. Τα κύρια χαρακτηριστικά του άλμπουμ είναι τα μακροσκελή jazz τζαμαρίσματα, τα οποία πλαισιώνονται από τον ηλεκτρονικό ήχο των προοδευτικών γερμανικών συγκροτημάτων της δεκαετίας του '70 (Can και Kraftwerk).
 
Φωτογραφίες από την πλούσια καριέρα του
Φωτογραφίες από την πλούσια καριέρα του
 
 
Πηγή: zougla.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το