Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Δρούγος στον Fm 100: Η απειλή Grexit από τη Σένγκεν είναι πραγματική και άκρως ανησυχητική (mp3)

banner roots

Δρούγος στον Fm 100: Η απειλή Grexit από τη Σένγκεν είναι πραγματική και άκρως ανησυχητική (mp3)
31.01.2016 | 15:01

Δρούγος στον Fm 100: Η απειλή Grexit από τη Σένγκεν είναι πραγματική και άκρως ανησυχητική (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, εξέφρασε στον Fm 100 ο Διεθνολόγος και Στρατιωτικός - Διπλωματικός Αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, λέγοντας ότι η απειλή είναι σαφής και ιδιαίτερα ανησυχητική.

Ο έμπειρος Διεθνολόγος, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το ενδεχόμενο ενός Grexit από τη Σένγκεν, στον απόηχο του τελεσιγράφου της Κομισιόν προς την Αθήνα, σύμφωνα με το οποίο, εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της φροντίζοντας τις σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, τότε ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από τη Συνθήκη, θα είναι πλέον ανοιχτός.

Ο κ. Δρούγος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τον κίνδυνο αυτό, σταχυολογώντας τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επιφέρει η επιβολή συνοριακών ελέγχων στη χώρα μας. Παράλληλα, δεν δίστασε να μιλήσει για τις ευθύνες Ελλάδας και Ευρώπης, στο θέμα της αντιμετώπισης των τεράστιων προσφυγικών ροών, ενώ τόνισε πως πρέπει να ληφθεί υπόψιν η στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι στο ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Ακούστε όσα δήλωσε για το θέμα ο κ. Δρούγος στον Fm 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel