Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Χρ. Καλογήρου: «Το Σ.Α.Σ. της Πέμπτης θα καθορίσει το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου» (mp3)

banner roots

Χρ. Καλογήρου: «Το Σ.Α.Σ. της Πέμπτης θα καθορίσει το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου» (mp3)
15.12.2015 | 21:07

Χρ. Καλογήρου: «Το Σ.Α.Σ. της Πέμπτης θα καθορίσει το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Στη σκιά του προσφυγικού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες της Περιφέρειας για βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το γεγονός αυτό κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα στην εκπομπή  του Fm 100 «Έχουμε Θέμα» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μιλώντας στον Παναγιώτη Σκαπέτη,  αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα νησιά μας ώστε να αξιώνουν θέση τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή.

Όπως τόνισε η κα Καλογήρου, από την προηγούμενη χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια καλυτέρευσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η οποία, όπως είπε η ίδια, απεδείχθη το περασμένο καλοκαίρι με το εξαιρετικό τουριστικό αποτέλεσμα στη Λήμνο.

 «Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να μπει στο χάρτη των συχνών ακτοπλοϊκών συνδέσεων με πολύ καλά πλοία», είπε η Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι καθοριστικός παράγοντας τουριστικής ανάπτυξης».

Η κα Καλογήρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για  τη σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, ζήτημα το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στο προσεχές Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της Πέμπτης, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα πλέον καθοριστικά για το ακτοπλοϊκό μέλλον των νησιών μας.

«Στόχος είναι η Λήμνος να έχει μόνο καλά πλοία», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης, ενώ σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για σύνδεση της Λήμνου με τον Πειραιά με ένα πολύ καλό και γρήγορο πλοίο. «Πιστεύω πολύ στη διασύνδεση Πειραιά –Μυτιλήνης –Λήμνου», είπε η κα Καλογήρου.

Τέλος, η Περιφερειάρχης κληθείσα να σχολιάσει το φιλόδοξο σχέδιο της Περιφέρειας να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε συγκοινωνιακούς κόμβους ανάμεσα στην Τουρκία και την ηπειρωτική Ελλάδα, είπε ότι στόχος είναι τα νησιά να μπορέσουν να γίνουν πέρασμα για τους τουρίστες της Τουρκίας, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στη Σμύρνη, εταιρείες όπως η Aegean Airlines και η Hellenic Seaways εξέφρασαν την επιθυμία τους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ακούστε όσα είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον Fm 100

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel