Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο οικονομολόγος Χάρης Βλάδος καταρρίπτει μύθους για την ελληνική οικονομική κρίση (mp3)
achilladelis
Ο οικονομολόγος Χάρης Βλάδος καταρρίπτει μύθους για την ελληνική οικονομική κρίση (mp3)
10.05.2016 | 18:06

Ο οικονομολόγος Χάρης Βλάδος καταρρίπτει μύθους για την ελληνική οικονομική κρίση (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για τις ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας στα όσα διαδραματίζονται στα χρόνια της κρίσης, μίλησε στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», ο Οικονομολόγος και διδάσκων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Χάρης Βλάδος.

Ο κ. Βλάδος, με την αμεσότητα που τον χαρακτηρίζει, αποδόμησε μύθους, όπως τη γνωστή φράση «οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς», εξηγώντας γιατί αυτό αποτελεί μια “ανοησία”, που έχει τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο καθηγητής κατέρριψε ακόμη τον μύθο που θέλει να υπάρχει σύγχρονη κοινωνία, οικονομία και κράτος, χωρίς τραπεζικό σύστημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάδος: «Ένα οικονομικό σύστημα χωρίς τράπεζες είναι ανοιχτό σε κάθε είδους εγκληματικότητα. Ξεχνάς οποιαδήποτε λογική καθημερινότητας υγιούς έτσι όπως την έχεις μάθει. Ξεχνάς ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, βασικές υποδομές. Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχουν καν νοσοκομεία».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βλάδος στον Fm 100, στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018