Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Τζάνι Κιαννέτα: Ο διευθυντής του διεθνούς συνεδρίου που θα φιλοξενήσει η Λήμνος, στον Fm 100 (mp3)

the roots web banners 06

Τζάνι Κιαννέτα: Ο διευθυντής του διεθνούς συνεδρίου που θα φιλοξενήσει η Λήμνος, στον Fm 100 (mp3)
21.06.2016 | 20:57

Τζάνι Κιαννέτα: Ο διευθυντής του διεθνούς συνεδρίου που θα φιλοξενήσει η Λήμνος, στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Η Λήμνος στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει το διεθνούς ενδιαφέροντος συνέδριο με τίτλο «Greening the Islands».Το πρόγραμμα «Πρασινίζοντας τα νησιά» υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων σε τομείς της πράσινης οικονομίας και προωθεί τη διάδοση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να αναπαραχθούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, βρέθηκε στη Λήμνο και παραχώρησε συνέντευξη στη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Διευθυντής του Green Consulting Group και του συνεδρίου Greening the Islands, Αντιπρόεδρος της Global Hybrid Power και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Global Solar Council κ. Τζάνι Κιαννέτα.

Όπως είπε ο κ. Κιαννέτα, κατά τη διάρκεια του περσινού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα, έλαβαν συμμετοχή εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των συμμετεχόντων κρατών, οι οποίοι υπέγραψαν συνθήκη με την οποία αποφασίστηκε να προωθηθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα νησιά. Εκεί βρέθηκε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία αιτήθηκε την πραγματοποίηση του διεθνούς συνεδρίου στη Λήμνο, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Κιαννέτα τόνισε ότι προϋπόθεση για την προώθηση της πράσινης ενέργειας στα μικρά νησιά είναι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε ότι με τη χρήση των ΑΠΕ, θα ανανεωθούν, μεταξύ άλλων, τα συστήματα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, με τεράστια οφέλη για τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τη Λήμνο, ο κ. Κιαννέτα υποστήριξε ότι οι εκτάσεις που διαθέτει το νησί είναι ιδανικές, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πράγμα που θα μπορούσε να καταστήσει τη Λήμνο αυτόνομη.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζάνι Κιαννέτα κατά το παρελθόν υπήρξε για τρεις συνεχείς φορές πρόεδρος ιδιωτικής εταιρείας στην Ιταλία, η οποία ενεργούσε για λογαριασμό του ιταλικού κράτους προωθώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επί προεδρίας του κ. Κιαννέτα, η χώρα κατάφερε να εξασφαλίσει αύξηση της κάλυψης από ΑΠΕ, φτάνοντας σε ποσοστό 7% από 0,7% που ήταν παλαιότερα.

Ακούστε τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

* Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Varos Village, με την βοήθεια στη διερμηνεία του επίτιμου πρόξενου της Ιταλίας στη Λήμνο κ. Κώστα Δώρα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel