Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο νεοτοποθετηθείς Έλληνας πρέσβης στην Κροατία κάνει διακοπές στη Λήμνο και μιλάει στον FM 100 (mp3)

the roots web banners 06

Ο νεοτοποθετηθείς Έλληνας πρέσβης στην Κροατία κάνει διακοπές στη Λήμνο και μιλάει στον FM 100 (mp3)
30.08.2016 | 20:15

Ο νεοτοποθετηθείς Έλληνας πρέσβης στην Κροατία κάνει διακοπές στη Λήμνο και μιλάει στον FM 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τις θετικότατες εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή του στη Λήμνο, εξέφρασε σε εκτενή συνέντευξή του στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, Σταύρος Τσιέπας, ο οποίος σε λίγο αναλαμβάνει καθήκοντα πρέσβη στην ελληνική πρεσβεία στην Κροατία.

Ο κ. Τσιέπας φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας, όμως, η αρχική επαφή με τη Λήμνο έγινε την τετραετία 1995-1999 με τους Λημνιούς ομογενείς στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου διετέλεσε Πρόξενος. Ήταν τότε που γνώρισε ένα δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού, με ήθος και στέρεο χαρακτήρα, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Φέτος, του δόθηκε η δυνατότητα να δει ιδίοις όμμασι όλα εκείνα για τα οποία είχε ακούσει από τους Λημνιούς φίλους του. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, αφού για εκείνον η Λήμνος αποτέλεσε τόπο τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος, που ταυτοχρόνως διαθέτει «φοβερές», όπως τις χαρακτήρισε, παραλίες, μεγάλο πλούτο παραγωγής, σπουδαία γαστρονομική κουζίνα και φιλικούς κατοίκους. Ένας άγνωστος, για πολλούς, προορισμός, που άνθρωποι με γνώση κάνουν προσπάθειες να προωθήσουν.

Ο κ. Τσιέπας ως Διευθυντής Υπεύθυνος του Υπ. Εξωτερικών για θέματα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, εξέφρασε με βεβαιότητα την άποψη ότι η Λήμνος διαθέτει πολύ καλύτερες παραλίες από αυτές της Καραϊβικής. Ακόμη, χαρακτήρισε το νησί μας ως μια «μικρή Κρήτη», αφού διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων και δυνατοτήτων. Σε τι, όμως, υστερεί η Λήμνος για τον Έλληνα διπλωμάτη;

Όπως υποστηρίζει, αυτό που χρήζει βελτίωσης είναι η πολιτική δημοσίων σχέσεων που θα βελτιώσουν τη δυναμική του νησιού στην πρωτεύουσα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε μια τέτοια διαδικασία, για τον κ. Τσιέπα, ιδιαίτερη σημασία έχει η αξιοποίηση των Ελλήνων ομογενών και των νέων ανθρώπων, μέσω παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα αναδείξουν την παράδοση της Λήμνου με δυναμισμό.

Ο κ. Τσιέπας, φεύγοντας από το νησί μας, έδωσε την υπόσχεση ότι, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, θα στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της Λήμνου.

Μάλιστα, συναντήθηκε ήδη με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και της πρότεινε να διοργανώσουν από κοινού μια βραδιά στην Αθήνα με «πρωταγωνίστρια» τη Λήμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, η κ. Καλογήρου αποδέχτηκε την πρόταση και το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσιέπα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το