Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)

afoi poriazi

Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)
27.07.2017 | 20:41

Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές σχολίασε στον FM 100 ο καθηγητής οικονομικών, Παναγιώτης Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», απάντησε σχετικά με το εάν η επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, σημαίνει αυτομάτως και το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν η ελληνική οικονομική κατάσταση μπορεί να επανέλθει στην προ κρίσης εποχή, ο καθηγητής εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο για να συμβεί απαιτεί πολύ χρόνο και μια πολιτική ηγεσία που θα έχει συναίσθηση των συνθηκών.

Ο κ. Πετράκης αναφερόμενος στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση ως ευκαιρία δεν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο. Εξήγησε, δε, το γεγονός ότι, ενώ το έλλειμμα της χώρας είναι κάτω του 3% και άρα τηρούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις προς την Ευρωζώνη η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίου, λέγοντας ότι το τελευταίο μνημόνιο ήταν συνέπεια των γεγονότων του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

Τέλος, ο κ. Πετράκης κατέληξε κάνοντας την προσωπική του εκτίμηση για το πότε θα νιώσει διαφορά στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης.

Ακούστε όσα είπε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018