Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)
achilladelis
Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)
21.05.2018 | 21:25

Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Μια σπουδαία επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN Ευάγγελος Γαζής.

Ο κ. Γαζής μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου έκανε λόγο για μια εξόχως αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι ιδρυτικό μέλος του CERN από το 1954 έχοντας προσφέρει σε όλα τα επίπεδα στον Οργανισμό, «μια τέτοια υποδομή να καταλήξει στο Μαυροβούνιο ή στην Αλβανία ή στο Κόσοβο ή αλλού, τη στιγμή που η Ελλάδα επιστημονικά, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πρωταγωνιστεί».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η μέθοδος που αναπτύσσει η εν λόγω μονάδα προσφέρει τεράστια οφέλη στους ασθενείς. Χαρακτηριστικό είναι, διευκρίνισε ο Ευάγγελος Γαζής, ότι πρόκειται για ένα «νυστέρι ακριβείας» αφού το 70% των πρωτονίων πηγαίνει αποκλειστικά στον κακοήθη ιστό, τη στιγμή που με την ακτινοθεραπεία το ίδιο ποσοστό ενέργειας πηγαίνει στους υγιείς ιστούς.

Ακούστε όσα είπε ο καθηγητής στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018