Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)
achilladelis
Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)
31.05.2018 | 21:31

Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η διάδοση ψευδών ειδήσεων, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αδιαφορία για την αλήθεια αποτελούν απειλητικά σημεία των καιρών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γρήγορη διάχυση πληροφοριών και η εμφάνιση προσώπων στον πολιτική σκηνής της Ελλάδας και του εξωτερικού που παρουσιάζουν μια επίπλαστη μορφή της πραγματικότητας οδήγησαν στην εμφάνιση του όρου «μετα-αλήθεια».

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βάσω Κιντή μίλησε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου για το φαινόμενο της «μετα-αλήθειας». Μάλιστα, η λέξη υιοθετήθηκε ως λέξη της χρονιάς για το 2016 από το Λεξικό της Οξφόρδης.

Όπως εξήγησε η κα Κιντή, ο όρος «post-truth» («μετα-αλήθεια») καθιερώθηκε διότι κυριαρχούν φαινόμενα στα οποία η αλήθεια περιφρονείται.

Πού έγκειται η διαφορά ανάμεσα στο ψεύδος και το ψέμα και ποια η διάκριση μεταξύ αλήθειας-ψεύδους και αλήθειας-ψέματος;

Τις απαντήσεις δίνει η κα Κιντή στη συνέντευξη που ακολουθεί, με αφορμή τη φιλοσοφική συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει, με θέμα: «Αλήθεια και Μετα-αλήθεια» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018