Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Συρίγος στον FM 100 για το Μακεδονικό: Αν δεν υπήρχε το θέμα της εθνικότητας και της γλώσσας, θα ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός (mp3)
Α. Συρίγος στον FM 100 για το Μακεδονικό: Αν δεν υπήρχε το θέμα της εθνικότητας και της γλώσσας, θα ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός (mp3)
14.06.2018 | 20:43

Α. Συρίγος στον FM 100 για το Μακεδονικό: Αν δεν υπήρχε το θέμα της εθνικότητας και της γλώσσας, θα ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ σχολίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη υποχώρηση από πλευράς Ελλάδας ενώ υποστήριξε ότι τα δύο προβληματικά σημεία της συμφωνίας είναι εκείνα που αφορούν την εθνικότητα και τη γλώσσα.

Ο καθηγητής μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου εξέφρασε τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, η οποία θα επιτευχθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή. «Αυτή τη στιγμή ο Ζάεφ δεν έχει αυτή την πλειοψηφία. Ευελπιστεί ότι θα τους πείσει λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αλλά αν είναι ένα οριακό αποτέλεσμα θα δυσκολευτεί να το κάνει», τόνισε.

Ακούστε τον κ. Συρίγο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel