Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)
achilladelis
Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)
18.10.2018 | 20:14

Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Αυτό που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά», τόνισε σε συνέντευξή του στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου εκτίμησε ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Εξωτερικών προϋπήρχε από την εποχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Εξήγησε δε πως, κατά τη γνώμη του, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του ΥΠΕΞ σημαίνει ότι επιθυμεί να προχωρήσει ακόμα πιο σθεναρά την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πώς δικαιολόγησε όμως ο διεθνολόγος την απόφαση του πρωθυπουργού να αποδομήσει τον κ. Κοτζιά τη δεδομένη στιγμή και όχι όταν δημιουργήθηκε το πρώτο χάσμα ανάμεσά τους; Επιπλέον, τι οδήγησε τον κ. Τσίπρα να ταχθεί με το μέρος του κ. Καμμένου; Και τέλος, ποιες εκτίμησε ο κ. Χατζηβασιλείου ότι θα είναι οι εξελίξεις στην πΓΔΜ σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών;

Ακούστε τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018