Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>K. Φίλης στον FM 100: Εάν ο Ζάεφ συνεχίσει τις αναφορές σε «Μακεδονία», η Ελλάδα οφείλει να τον επαναφέρει στην τάξη

banner roots

K. Φίλης στον FM 100: Εάν ο Ζάεφ συνεχίσει τις αναφορές σε «Μακεδονία», η Ελλάδα οφείλει να τον επαναφέρει στην τάξη
28.01.2019 | 20:51

K. Φίλης στον FM 100: Εάν ο Ζάεφ συνεχίσει τις αναφορές σε «Μακεδονία», η Ελλάδα οφείλει να τον επαναφέρει στην τάξη

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για την επόμενη μέρα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και για τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει αθέτησή της από πλευράς Ζόραν Ζάεφ, μίλησε στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες αναφορές του πρωθυπουργού των Σκοπίων στον όρο «Μακεδονία», ο κ. Φίλης επισήμανε πως, εάν ο Ζάεφ παραβιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα, η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να τον επαναφέρει στην τάξη την ίδια στιγμή».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως σε περίπτωση συστηματικής αθέτησης της συμφωνίας, η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια κάνοντας χρήση του άρθρου 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο και πότε θα αλλάξει επισήμως η ονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία»;

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Φίλη στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το