Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Μ. Μπόση στον FM 100: «Η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι θα υπάρξει και επόμενη» (audio)

banner roots

Μ. Μπόση στον FM 100: «Η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι θα υπάρξει και επόμενη» (audio)
21.03.2019 | 18:56

Μ. Μπόση στον FM 100: «Η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι θα υπάρξει και επόμενη» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Η τρομοκρατία, η όποια τρομοκρατία, είναι τόσο προβλέψιμη όσο και απρόβλεπτη. Η ακροδεξιά βία ιστορικά ήταν, είναι και θα παραμείνει παρούσα. Απλώς για πάρα πολλά χρόνια δεν λάμβανε την ίδια δημοσιότητα με τις άλλες μορφές βίας», είπε στον FM 100 η πολιτική επιστήμονας, καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση, με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία που άφησε πίσω περί τους 100 νεκρούς και τραυματίες.

Η καθηγήτρια μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ρόλο που διαδραματίζει η χρήση της τεχνολογίας στα περιστατικά τρομοκρατίας των τελευταίων ετών καθώς και στον μιμητισμό που παρατηρείται στις εγκληματικές πράξεις των δραστών.

«Περιστατικά ακραίας μορφής βίας έχουν να κάνουν με άτομα ή ομάδες που είναι ικανότατα και οπλισμένα ενώ έχουν διατυπώσει τον λόγο τους δημόσια. Δεν έχουν κρυφτεί ποτέ. Το πρόσφατο περιστατικό είναι δημιουργία προηγούμενου που σημαίνει ότι θα υπάρξει και επόμενο», τόνισε η κ. Μπόση.

Ποια είναι η αιτία της έξαρσης της τρομοκρατίας; Υπάρχει τελικά συσχετισμός του φαινομένου με ενδεχόμενο διαταραγμένο ψυχισμό των μακελάρηδων; Και τέλος, πώς μπορεί να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο;

Ακούστε τη συζήτηση της κ. Μπόση με τη Δέσποινα Βασιλειάδου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το