Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Βασιλικός στον FM 100: «Οι ξενοδόχοι "βλέπουν" μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος» (audio)

banner roots

Α. Βασιλικός στον FM 100: «Οι ξενοδόχοι "βλέπουν" μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος» (audio)
27.06.2019 | 19:34

Α. Βασιλικός στον FM 100: «Οι ξενοδόχοι "βλέπουν" μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για την εικόνα που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν μίλησε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Πορτιανού της Λήμνου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νησί του Ηφαίστου, ο κ. Βασιλικός ανέφερε πως «δυστυχώς, ανήκει στις περιοχές που βιώνουν πολύ έντονα την εποχικότητα αλλά και στις περιοχές που έχουν πολύ μικρό μερίδιο της τουριστικής πίτας της χώρας, παρόλα τα προτερήματα που έχει το νησί».

Σχετικά με τη συνολική εικόνα στη χώρα, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου τόνισε: «Μετρήσαμε το α’ τρίμηνο αλλά και την εκτίμηση της χρονιάς από τους συναδέλφους. Και εκεί τα νούμερα ήταν αρκετά απογοητευτικά» εξηγώντας πως περίπου το 45% των ξενοδόχων εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος. Η μείωση δε, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλικός, εκτιμάται ότι θα είναι από 20% έως 25%.

Ποια είναι τα αίτια; Πώς έχει επηρεάσει η βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων τα ξενοδοχεία; Τι απαντά στο ερώτημα εάν η Λήμνος έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητές της για τουριστική ανάπτυξη;

Ακούστε όσα είπε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel