Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Λάμπρος Τζούμης στον FM 100: «Ναι μεν, αλλά…» για τα F-35 (audio)

banner roots

Λάμπρος Τζούμης στον FM 100: «Ναι μεν, αλλά…» για τα F-35 (audio)
13.01.2020 | 20:51

Λάμπρος Τζούμης στον FM 100: «Ναι μεν, αλλά…» για τα F-35 (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τις εξελίξεις στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας μας, κατόπιν και των επαφών του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Τραμπ, σχολίασε μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Αντιστράτηγος ε.α και πρώην Διοικητής της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ» Λάμπρος Τζούμης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Τζούμης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του σε ό,τι αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτηση μιας μοίρας υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον χρόνο απόκτησης -δεδομένης της εκτίμησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πως η απόκτηση τους θα ξεκινήσει από το 2024 και μετά. 

«Οι εξελίξεις με την Τουρκία τρέχουν πολύ γρήγορα», υπογράμμισε ο κ. Τζούμης συμπληρώνοντας πως «αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως το επόμενο διάστημα, και για μένα καθοριστικής σημασίας ημερομηνία είναι το έτος 2023 -μέχρι τότε δηλαδή-, ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να κάνει μια κρίση με την Ελλάδα». Eξήγησε δε, πως θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα από ελληνικής πλευράς στο θέμα με την Τουρκία και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφού «ενδέχεται στο μέλλον να απαιτηθεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα και τα δικαιώματα στον χώρο της ΝΑ Μεσογείου».

Ακούστε αναλυτικά τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το