Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Μόριας: «Φοβάμαι πως θα γίνουν πράγματα που δεν θα είναι ελέγξιμα» (audio)

banner roots

Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
06.02.2020 | 21:11

Πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Μόριας: «Φοβάμαι πως θα γίνουν πράγματα που δεν θα είναι ελέγξιμα» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Καζάνι που βράζει μοιάζει η Μόρια μετά και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των προσφύγων και μεταναστών. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα «να ξεχειλίσει το ποτήρι», όπως είπε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Αθανάσιος Ψούνος, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Μόριας, ο οποίος πρόσθεσε: «Ελπίζουμε με την αυξημένη αστυνόμευση που υπάρχει στην περιοχή μετά τα επεισόδια της Δευτέρας, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας τους κατοίκους».

Στο ευρύτερο πλαίσιο της συζήτησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Ψούνος τόνισε την άμεση ανάγκη για έλεγχο των ΜΚΟ, οι οποίες, όπως υποστήριξε, «δρουν χρησιμοποιώντας το πρόβλημα με σκοπό να εξαγοράσουν συνειδήσεις». Παράλληλα, σημείωσε πως επιβάλλεται να ενισχυθεί η υπηρεσία ασύλου προκειμένου να «γίνει η διαδικασία απέλασής των μεταναστών», αφού μόνο έτσι, κατά τον ίδιο, θα επιλυθεί το πρόβλημα. «Θα εξετάζονται τα αιτήματα και θα επαναπροωθούνται οι άνθρωποι είτε στην πατρίδα τους είτε στην Τουρκία. Το να φύγουν από εδώ οι χιλιάδες μεταναστών και να πάνε στην ηπειρωτική χώρα, δεν είναι λύση», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις συνέπειες του μεταναστευτικού-προσφυγικού στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, εξήγησε ότι «η συσσωρευμένη αγανάκτησή τους έχει οδηγήσει στις αντιδράσεις και στη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης αφού είδαν ότι το πρόβλημα, αντί να επιλύεται, γίνεται εντονότερο. Μην ξεχνάτε ότι στις πρώτες αφίξεις, αρκετοί κάτοικοι βοήθησαν τους μετανάστες».

Τέλος, σχετικά με τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, ο πρόεδρος του συλλόγου είπε: «Συμφωνούμε με τη δημιουργία του αλλά εμείς απαιτούμε να κλείσει το κέντρο της Μόριας. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα γίνει άλλο ή πού αυτό θα γίνει». «Εμείς απλώς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κι αν αυτό δεν το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι διοικούντες, πιθανόν να γίνουν πράγματα που δεν θα είναι ελέγξιμα», κατέληξε.

Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Ψούνο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel