Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Στέφανος Ξενάκης στον FM 100: «Τώρα είναι η ιδανική αφορμή να κάνεις ένα restart στη ζωή σου» (audio)

banner roots

Στέφανος Ξενάκης στον FM 100: «Τώρα είναι η ιδανική αφορμή να κάνεις ένα restart στη ζωή σου» (audio)
01.04.2020 | 20:19

Στέφανος Ξενάκης στον FM 100: «Τώρα είναι η ιδανική αφορμή να κάνεις ένα restart στη ζωή σου» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ο FM 100 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον συγγραφέα του best seller «Το Δώρο» Στέφανο Ξενάκη, ο οποίος μας εξηγεί πώς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού θα δούμε γύρω μας τα πραγματικά δώρα που διαθέτουμε αλλά δεν εκτιμάμε.

Όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου: «Αυτή η περίοδος είναι μια αφορμή για να μάθουμε κάποια πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα. Όπως το να μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι όποτε θέλουμε, να πηγαίνουμε βόλτα με τους φίλους μας… Είναι ο καιρός επιτέλους να αρχίσουμε να είμαστε ευγνώμονες για μικρά πράγματα αφού αυτή η κρίση αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως σημασία έχει να μπορώ να αντλώ ευγνωμοσύνη από τις μικροαπολαύσεις της ζωής».

Παράλληλα, συμπληρώνει: «Ζούμε στο καλύτερο σύμπαν που υπήρχε ποτέ», εξηγώντας πως «το 1981, όταν πρωτοεμφανίστηκε το AIDS, πήρε δύο χρόνια στους επιστήμονες να ταυτοποιήσουν την ασθένεια. Αυτή τη στιγμή είμαστε τόσο έτοιμοι που σε μια βδομάδα είχε ταυτοποιηθεί ο ιός, σε 15 μέρες απ’ όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα είχαν βγάλει το τεστ και σε λίγους μήνες θα υπάρχει το εμβόλιο. Θα πρέπει σαφώς να κάνουμε αυτό που λένε οι ειδικοί και προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλή ηγεσία γιατί ανταπεξήλθαν οι επιστήμονες και η πολιτεία γρήγορα και είμαστε από τις χώρες που πήγε έγκαιρα τα σωστά, γενναία και ενδεδειγμένα μέτρα. Είναι ευκαιρία επιτέλους να δούμε το καλό που είναι τριγύρω μας».

Τέλος, υποστηρίζει πως είναι η ιδανική εποχή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας κάνοντας κτήμα μας ευεργετικές συνήθειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. «Πάντα λέγαμε πως δεν έχουμε χρόνο να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να διαβάσουμε… τώρα έχουμε πάρα πολύ χρόνο να τα κάνουμε όλα αυτά. Έχουμε χρόνο να κάτσουμε επιτέλους να παίξουμε με τα παιδιά μας -αρκεί να κλείσουμε τις συσκευές μας. Είναι ιδανική αφορμή να κάνεις ένα restart στη ζωή σου», λέει ο συγγραφέας. «Στη ζωή υπάρχουν δύο πράγματα: αυτά που περνούν από το χέρι μας κι αυτά που δεν περνούν. Τα δεύτερα είναι θέλημα του Θεού, του σύμπαντος, οτιδήποτε πιστεύει ο καθένας. Σταμάτα να γκρινιάζεις γι’ αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις και κάνε τα πάντα γι’ αυτά που περνούν από το χέρι σου, τα οποία είναι πάρα πολλά», καταλήγει ο Στέφανος Ξενάκης.

Ακούστε όλα όσα λέει ο συγγραφέας για το θέμα καθώς και για το εγχείρημά του με τίτλο «Ναι, μπορώ», μια προσπάθεια που πραγματοποιείται ώστε να εισαχθούν στα σχολεία αυτές οι αξίες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το