Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Τρούμπης στον FM 100: «Ο κορωνοϊός ίσως να είναι το τελευταίο σημάδι που μας λέει "βάλτε μυαλό"» (audio)

afoi poriazi

Α. Τρούμπης στον FM 100: «Ο κορωνοϊός ίσως να είναι το τελευταίο σημάδι που μας λέει "βάλτε μυαλό"» (audio)
04.05.2020 | 21:00

Α. Τρούμπης στον FM 100: «Ο κορωνοϊός ίσως να είναι το τελευταίο σημάδι που μας λέει "βάλτε μυαλό"» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού κλήθηκε να σχολιάσει στο ραδιόφωνο του FM 100 ο καθηγητής Οικολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης.

Ο γνώριμος από τα χρόνια της εδραίωσης του πανεπιστημιακού τμήματος της Λήμνου επιστήμονας, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, τόνισε πώς αυτό που συνέβη είχε προβλεφθεί πριν από πολλά χρόνια και από πολλούς επιστήμονες ανά τον κόσμο, οι οποίοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση φαινομένων, όπως η μετανάστευση, οι επιδημίες αλλά και η επισιτιστική ασφάλεια. «Κι όλα αυτά βέβαια, μέσα στο πλαίσιο αυτού που λέμε “κλιματική αλλαγή”», υπογράμμισε ο κ. Τρούμπης, προσθέτοντας πως «καμία πολιτική ηγεσία παγκοσμίως δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι πιάστηκε εξαπίνης».

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως «υπάρχει πλέον ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένα είδος ισορροπίας απέναντι στον τρόπο που ο άνθρωπος θα χειρίζεται τον φυσικό του χώρο», και κατέληξε λέγοντας πως «ο κορωνοϊός για μένα ίσως και να είναι και το τελευταίο σημάδι που μας λέει “βάλτε μυαλό”».

Πώς εξηγείται ο ιδιαίτερος συσχετισμός που υπάρχει μεταξύ οικονομίας και περιβάλλοντος-δημόσιας υγείας; Ποια επιστημονικά δεδομένα οδήγησαν στην πρόβλεψη της πανδημίας πριν από δεκαπέντε χρόνια;

Ακούστε όσα είπε ο κ. Τρούμπης:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018