Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Παπαγιαννίδης στον FM 100: «Το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης απαιτεί business plans και μεταρρυθμίσεις» (audio)

the roots web banners 06

Α. Παπαγιαννίδης στον FM 100: «Το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης απαιτεί business plans και μεταρρυθμίσεις» (audio)
03.12.2020 | 09:56

Α. Παπαγιαννίδης στον FM 100: «Το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης απαιτεί business plans και μεταρρυθμίσεις» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος – δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής του ομίλου Economia με αφορμή την επέτειο των 1000 τευχών της «Οικονομικής Επιθεώρησης», του μηνιαίου περιοδικού που από το 1934, καταγράφει σταθερά τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά -και όχι μόνο- γεγονότα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Παπαγιαννίδης μίλησε για τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως, παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί μία δεκαετία οικονομικής κρίσης, «από αυτή (σ.σ. την υγειονομική κρίση) θα βγούμε σε μία άγνωστη οικονομική κατάσταση κι αυτό θα είναι η πραγματική πρόκληση».

Αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης που θα διαθέσει η Ευρώπη για τη διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο κ. Παπαγιαννίδης εμφανίστηκε συγκρατημένος. Εξήγησε ότι τα τεράστια για την ελληνική οικονομία κεφάλαια που θα δοθούν, θα πρέπει να αντικρισθούν γρήγορα -εντός 2 χρόνων-, με συγκεκριμένα και πειστικά για τους κανόνες της Ευρώπης σχέδια. «Αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χαρακτηρίζοντάς το ως «άγριο», εξηγώντας πως θα υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα λειτουργήσουν με αυστηρότερους όρους απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Παπαγιαννίδης ερωτηθείς σχετικά με την «Οικονομική Επιθεώρηση» αναφέρθηκε στην μακρόπνοη ιστορία της λέγοντας πως πρόκειται για ένα έντυπο «που προσπαθεί να στρέψει τα μάτια εκεί που πάει το αύριο».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παπαγιαννίδης στον FM 100:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel