Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Παύλος Γερουλάνος στον FM 100 (audio)

banner roots

Ο Παύλος Γερουλάνος στον FM 100 (audio)
30.01.2021 | 12:50

Ο Παύλος Γερουλάνος στον FM 100 (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στη Λήμνο σχετικά με την υποβάθμιση της περιφέρειας, με αφορμή και τις πρόσφατες αλλαγές στα ΕΛΤΑ, έκανε λόγο για εμμονή των κομμάτων να σκέφτονται αθηνοκεντρικά, μόνο για μεγάλους επενδυτές και καθόλου για την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία «έχει πλαντάξει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι το γεγονός δεν είναι τυχαίο, αντιθέτως αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή αφού το κεντρικό κράτος θεωρεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναποτελεσματικές. «Αυτό είναι μια εντελώς λανθασμένη θεώρηση», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο κ. Γερουλάνος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι έστειλε το «λάθος μήνυμα» στον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε, για παράδειγμα, τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σε αντίθεση με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων εξηγώντας ότι η ευθύνη είναι συλλογική και όχι ατομική, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές. Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, είπε: «Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η εξουσία στην Ελλάδα. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια διαδικασία που επιβάλλεται από τον εξουσιάζοντα στον εξουσιαζόμενο, και όσο οι σχέσεις εξουσίας στη χώρα μας είναι σκοτεινές, θα βλέπουμε αυτά τα συμβάντα να επαναλαμβάνονται».

Ακούστε τον κ. Γερουλάνο στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel