Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Γιώργος Κρεμλής στον FM 100 για την κλιματική κρίση (audio)

banner roots

Ο Γιώργος Κρεμλής στον FM 100 για την κλιματική κρίση (audio)
13.11.2021 | 20:28

Ο Γιώργος Κρεμλής στον FM 100 για την κλιματική κρίση (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή, στη Γλασκώβη η παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ «COP26», η οποία έχει χαρακτηριστεί η τελευταία ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αποφύγει τις δραματικές συνέπειες της διαρκώς εξελισσόμενης αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Είναι γεγονός ότι η απουσία ηγετών κρατών, όπως η Κίνα που εκπέμπει περισσότερους ρύπους από κάθε άλλη χώρα, έχει μειώσει τις προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα από τη συνδιάσκεψη.

Στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100 φιλοξενήθηκε ο κ. Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ολέθριες συνέπειες της κλιματικής κρίσης η οποία είναι εδώ και μας απειλεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της παγκόσμιας τράπεζας, αναμένονται 16 εκατομμύρια κλιματικοί πρόσφυγες το 2050 προερχόμενοι από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της νότιας Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, στη χώρα μας βρίσκονται σε εξέλιξη πιλοτικά σχέδια μετατροπής νησιών σε «πράσινα» -υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός εγκαινίασε στη Χάλκη το σχέδιο GReco – Islands, που περιλαμβάνει ενέργειες για το «πρασίνισμα» μικρών ελληνικών νησιών, ενώ γίνονται ήδη έντονος λόγος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πώς σχολίασε ο κ. Κρεμλής τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε και με ποιο τρόπο θα είχαν αυτές περιοριστεί εάν οι ΑΠΕ είχαν εισέλθει νωρίτερα στις ζωές μας;

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το