Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp

banner roots

Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp
12.01.2015 | 19:23

Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Το WhatsApp, η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ενεργοί χρήστες του ανήλθαν στα 700 εκατομμύρια. Το νούμερο αυτό το φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές του που είναι, μεταξύ άλλων, το Facebook Messenger και το WeChat.

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν την παρακμή των απλών μηνυμάτων κειμένου (SMS) αλλά και multimedia (MMS). Τριάντα δισεκατομμύρια μηνύματα ανταλλάσσονται μέσω του WhatsApp καθημερινά, δέκα δις περισσότερα από όσα καταγράφονται στο παγκόσμιο σύστημα SMS, όπως αναφέρει ο Benedict Evans, συνεργάτης της εταιρείας Andreessen Horowitz, σε πρόσφατη ανάρτησή του. Η ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου βρίσκεται σε παρακμή εδώ και χρόνια, όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα:

775426 sms1

Παράλληλα, η άνοδος του WhatsApp είναι ραγδαία: 100 εκατομμύρια χρήστες προστέθηκαν στους ήδη ενεργούς μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα που δημοσίευσε το Business Insider: 

775425 sms2.png

Μια υπηρεσία που δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί εύκολα -και σίγουρα έχει συμβάλει στην πτώση του αριθμού των μηνυμάτων που στέλντουν οι χρήστες από τα κινητά τους τηλέφωνα- είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω συσκευών Apple, το δημοφιλές iMessage, επειδή η Apple δεν δημοσιοποιεί τα στατιστικά της. Ο Evans σημειώνει: "Σίγουρα τα νούμερα ανάμεσα στους 400 εκατομμύρια σημερινούς χρήστες iPhone είναι μεγάλα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο μεγάλα".

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το