Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Έκλεισαν 125.000 "τρομοκρατικοί" λογαριασμοί Twitter

banner roots

Έκλεισαν 125.000 "τρομοκρατικοί" λογαριασμοί Twitter
09.02.2016 | 08:24

Έκλεισαν 125.000 "τρομοκρατικοί" λογαριασμοί Twitter

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Στο κλείσιμο τουλάχιστον 125.000 λογαριασμών οι οποίοι φέρεται ότι σχετίζονται με «την προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών ή απειλών» έχει προβεί από το 2015 το Twitter, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι λογαριασμοί που έκλεισαν «σχετίζονταν κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση του Twitter για την προώθηση της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων οι οποίοι ελέγχουν τα σχόλια που αναρτώνται στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου ο χρόνος αντίδρασης να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

«Βλέπουμε ήδη αποτελέσματα, όπως την αύξηση των λογαριασμών που απενεργοποιούνται, ελαττώνοντας αυτού του είδους δραστηριότητα από το Twitter», αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς και ότι η εταιρεία συνεργάζεται με φορείς επιβολής του νόμου «όταν θεωρείται απαραίτητο» και άλλους οργανισμούς.

Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν ζητήσει από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λαμβάνουν πιο ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής δραστηριότητας που στόχο έχει την προώθηση της βίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Τα αποτελέσματα έρευνας που είχε διενεργηθεί στα τέλη του 2014 είχαν δείξει ότι περίπου 46.000 λογαριασμοί στο Twitter είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση εξτρεμιστικού περιεχομένου, ωστόσο ένα χρόνο σχεδόν αργότερα ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Από τη μία το πρόβλημα αυτό μοιάζει να διογκώνεται, ωστόσο από την άλλη το Twitter φαίνεται ότι αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την κατάσταση.

Επιπλέον, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν κάνει έκκληση για συνομιλίες με τις μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη συζήτηση του θέματος και την ανεύρεση αποτελεσματικών λύσεων.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το