Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>60 εκατ. Windows 8 έχουν πουληθεί
ikteo limnou
60 εκατ. Windows 8 έχουν πουληθεί
09.01.2013 | 13:11

60 εκατ. Windows 8 έχουν πουληθεί

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Όπως δήλωσε η Τάμι Ρέλερ, επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων στο τμήμα των Windows, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πωλήσεις εξελίσσονται με ρυθμό ανάλογο με εκείνο των Windows 7, που είχαν κυκλοφορήσει το 2009.Όμως, ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα σταθερό μεν, αλλά όχι εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της Microsoft, που δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, καταφέρει να αναζωογονήσει τις στάσιμες -αν όχι πτωτικές- πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών διεθνώς. Παράλληλα, και οι νέες συσκευές με οθόνη αφής που «τρέχουν» τα Windows 8, δεν φαίνεται να έχουν ακόμα προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας των Windows 8, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πωλήσεις 40 εκατ. αδειών, συνεπώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, πούλησε άλλες 20 εκατ. άδειες περίπου από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Τα Windows 7 έκαναν κατά μέσο όρο 19,4 εκατ. πωλήσεις το μήνα μέσα στο πρώτο εννεάμηνο από την κυκλοφορία τους, σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις υπολογιστών κινούνταν με ακόμα χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με σήμερα.

Από τις 60 εκατ. άδειες, δεν διευκρινίστηκε πόσες έχουν πουληθεί χονδρικά (μαζικά σε κατασκευαστές Η/Υ για προεγκατάσταση των Windows 8 στα μηχανήματά τους) και πόσες λιανικά, ούτε έγινε γνωστό πόσες αφορούν πλήρεις άδειες για νέα λειτουργικά συστήματα και πόσες άδειες απλώς για αναβαθμίσεις του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος Windows.

Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών προσωπικών υπολογιστών το 2012 σημείωσαν μικρή μείωση (την πρώτη εδώ και μια δεκαετία), καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά στις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018