Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Εναλλακτικές εφαρμογές αντί του Photoshop

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Εναλλακτικές εφαρμογές αντί του Photoshop
14.02.2013 | 22:38

Εναλλακτικές εφαρμογές αντί του Photoshop

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Τεχνολογία

 Όπως ανακοινώθηκε η Adobe διαθέτει πλέον δωρεάν την έκδοση CS2 των προιόντων της, μεταξύ των οποίων και το Photoshop. Ωστόσο, αν μια έκδοση του Photoshop η οποία έχει κλείσει 10 χρόνια ζωής δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, το techit.gr έχει να προτείνει για εσάς 5 δωρεάν εναλλακτικές εφαρμογές αντί του Photoshop.1.GIMP

Ο απόλυτος αρχηγός όσον αφορά τις δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία εικόνων που απευθύνεται ακόμη και σε επαγγελματίες του χώρου. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να πούμε πως σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάποιος με το Photoshop, μπορεί να το κάνει και με το Gimp, μόνο που ίσως δυσκολευτεί στην αρχή να βρεί το πως.

2. Paint.NET (μόνο για WINDOWS)

Το Paint.NET έχει λιγότερες δυνατότητες απο το gimp ωστόσο είναι αρκετά ισχυρό και οι χρήστες που έχουν συνηθήσει να χειρίζονται εφαρμογές της microsoft ή της adobe πιθανόν να το βρούν πιο εύχρηστο.

3. Pixlr (web εφαρμογή)

Το pixlr είναι μια πραγματικά εντυπωσίακή web εφαρμογή η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τις desktop εφαρμογές! Ουστιαστικά δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο internet να έχει ένα πρόγραμμα εφάμιλλο του photoshop άμεσα χωρίς την παραμικρή εγκατάσταση! Άλλο ένα εντυπωσιακό του στοιχείο είναι πως παρέχει 3 επίπεδα αρχάριου, έμπειρου χρήστη και επαγγελματία προκειμένου να προσαρμώσει της λειτουργίες του στις ανάγκες του χρήστη! Έτσι μιλάμε για μία εφαρμογή που απευθύνεται πραγματικά σε όλους.

4. Splashup (web εφαρμογή)

Άλλη μία web εφαρμογή παρόμοια του pixlr αλλά με λιγότερες δυνατότητες η οποία απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες για απλή επεξεργασία εικόνων.

5. Inkscape

Άλλο ένα πανίσχυρο εργαλείο αντάξιο του gimp και του photoshop που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και επεξεργάζεται τα γραφικά σε vector μορφή.

Πηγή:techit.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το