Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Όμορφα... απρόσιτο το iPhone «των φτωχών»

banner roots

Όμορφα... απρόσιτο το iPhone «των φτωχών»
12.09.2013 | 02:55

Όμορφα... απρόσιτο το iPhone «των φτωχών»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Τεχνολογία

H όχι και τόσο... φτωχική τιμή του «iPhone των φτωχών» δεν προκάλεσε φρενήρη ενθουσιασμό στα εκατομμύρια των fan της συσκευής. Επιπλέον αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple δεν θα καταφέρει να αυξήσει τα μερίδιά της στις αναδυόμενες αγορές -όπου υποτίθεται ότι και στόχευε με την «φθηνότερη» εκδοχή του νέου της μοντέλου.

Ποιες είναι όμως οι καινοτομίες και οι αναβαθμίσεις που ενσωματώθηκαν στις νέες συσκευές της Apple; Με μια ματιά στα υπέρ και τα κατά της νέας συσκευής, σε σύγκριση με το προηγούμενο iPhone 5, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Apple έδωσε μεγαλύτερο βάρος στην ταχύτητα του επεξεργαστή, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ασφάλεια έναντι κλοπής και λιγότερο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του.

Τα υπέρ

Το iPhone 5S διαθέτει:

Αναβαθμισμένο επεξεργαστή που προσφέρει διπλάσια ισχύ σε σχέση με το προκάτοχό του iPhone 5.

Μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία.

Ανιχνευτή κίνησης, ο οποίος θα αντιλαμβάνεται αν αυτός που κρατά το κινητό τηλέφωνο στέκεται όρθιος, περπατά, τρέχει ή οδηγεί.

Κάμερα με 15% περισσότερα ενεργά pixel: Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει 15% περισσότερα ενεργά pixels και νέο Flash με λειτουργία True Tone, ενώ με τη λειτουργία burst mode μπορεί να τραβάει έως και 10 συνεχόμενες φωτογραφίες.

Βίντεο και με αργή κίνηση: Ο χρήστης θα μπορεί να τραβήξει βίντεο με την κάμερα του νεόυ iphone ανάλυσης HD 1280×720 pixels - Δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση με 120 καρέ το δευτερόλεπτο.

Touch ID: Η μεγάλη καινοτομία του iPhone 5S είναι ο ψηφιακός αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος ενσωματώνεται μέσα στο κεντρικό κουμπί home button.

Ο κάτοχος θα μπορεί να πατά το βασικό πλήκτρο και το τηλέφωνο θα ξεκλειδώνει, αναγνωρίζοντας τον χρήστη από το δακτυλικό του αποτύπωμα. Ακόμη θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δακτυλικό του αποτύπωμα για να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του σε εφαρμογές, όπως και στο Apple Store.

Οσον αφορά το iPhone 5C, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ κοντά σε εκείνα του iPhone 5, με την μπαταρία του να είναι κατά τι μεγαλύτερη, ενώ διατίθεται σε περισσότερα χρώματα (πράσινο, ροζ, κίτρινο, μπλε και λευκό), καθώς έχει πλαστικό περίβλημα.

Τα «κατά»

Όμορφα απρόσιτο: Ιδιαίτερα τσουχτερή, καθότι για το iPhone 5S χωρίς συμβόλαιο, θα ξεκινά από 650 ευρώ για την έκδοση των 16GB και θα φτάνει τα 840 ευρώ για την έκδοση των 64GB.

Το φτηνότερο -υποτίθεται- iPhone 5C και συγκεκριμένα η έκδοση των 16GB, θα πωλείται - χωρίς συμβόλαιο - περίπου 415 ευρώ.

Στην αμερικανική αγορά με διετές συμβόλαιο το iPhone 5C θα κοστίζει 99 δολάρια η έκδοση των 16 GB και 199 δολάρια των 32 GB.

Το iPhone 5S θα πωλείται στα 199 δολάρια στην έκδοση των 16GB, 299 δολάρια των 32 GB και 399 δολάρια των 64 GΒ.

Καμία διαφορά στην εμφάνιση: Αν εξαιρέσει κανείς την έκδοση με το χρυσό χρώμα του iPhone 5S, τότε δεν έχει ουσιώδεις διαφορές από το προηγούμενο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα δυο νέα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το