Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του

the roots web banners 06

Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του
29.10.2021 | 19:11

Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Ο CEO της Meta «καλωσορίζει» την νέα εποχή του Facebook με μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram - Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε εχθές για το μέλλον της εταιρείας του, που θα είναι στενά συνδεδεμένο με την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

Με ένα πλατύ χαμόγελο και φόντο το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «καλωσορίζει» την νέα εποχή στα social media με μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σε αυτή τη φωτογραφία, ο CEO της - πρώην -  Facebook στέκεται εμφανώς ευδιάθετος μπροστά από μερικά κτίρια, ένα από τα οποία φέρει μια μεγάλη πινακίδα που γράφει «Meta»  - τη νέα ονομασία της εταιρείας του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος εχθές. «Γεια σου, Meta», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης.

 

Εχθές, μετά από μια αρκετά «δύσκολη» εβδομάδα για την πλατφόρμα του Facebook, εξαιτίας του σκανδάλου με τη διαρροή εγγράφων που «εκθέτουν» τις πολιτικές της, o Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο «επαναστατικό» κεφάλαιο για την εταιρεία του. Όπως κατέστησε γνωστό ζωντανά σε διαδικτυακή εκδήλωση, η μητρική Facebook Inc., στην οποία ανήκουν Instagram and WhatsApp, θα αποκτήσει νέο τίτλο.

 
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 
 

Το νέο όνομα θα είναι «Meta» και παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες, όσον αφορά σε εργασία και διασκέδαση. Όπως διευκρινίστηκε από τον Ζούκεμπεργκ, το σήμα του Facebook στην ιστοσελίδα του και στις πλατφόρμες των κινητών θα μείνει ως έχει

Στην ουσία, οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν αφορούν στην πολιτική του Facebook και στην εισαγωγή μιας καινοτόμας πλατφόρμας, με βάση την εικονική πραγματικότητα, τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε για μια νέα εποχή τόσο για τον τεχνολογικό κολοσσό όσο και για το Internet.

«Κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε να προχωράμε», δήλώσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά το ιστορικών διαστάσεων μπλακ άουτ που άνοιξε ευρύ πεδίο συζητήσεων για την πολιτική του τεχνολογικού κολοσσού όσον αφορά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

 

Τι είναι το metaverse

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οργάνωσε ειδική εκδήλωση για την καινοτομία που ακούει στο όνομα metaverse. «Ζούμε γι'αυτά που χτίζουμε», τόνισε ο Ζούκεμπεργκ στην όγδοη ετήσια εκδήλωση στην οποία αποκάλυψε νέες εφαρμογές και τον σκοπό του metaverse, που παραπέμπει στον επιτυχημένο συνδυασμό της εικονικής πραγματικότητας και των τεχνολογιών.

Το Facebook σχεδιάζει να «φτιάξει» ξανά τον εαυτό του στο πλαίσιο της δημιουργίας του metaverse, του νέου διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

Ο Ζούκεμπεργκ παρουσίασε σειρά από βίντεο τα οποία εξηγούν πώς θα λειτουργήσει το metaverse. Σε αυτά φάνηκαν εικονικά τραπέζια για επαγγελματικές συναντήσεις αλλά και παιχνίδια ανάμεσα σε φίλους.

Παράλληλα, ο Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε ότι το θέμα της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει και το Messenger, τον χώρο μηνυμάτων δηλαδή του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να πουλήσει κανείς εικονικά αγαθά και να συζητά σε εικονικές οθόνες συζήτησης, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα παιχνίδια.

Το ελληνικό στοιχείο πίσω από την καινοτομία

Εξηγώντας τη λογική του metaverse, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο Ζούκεμπεργκ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δημιουργηθεί από μια και μόνο εταιρεία, αλλά από ειδικούς, οι οποίοι θα εστιάσουν στα νέα ψηφιακά εργαλεία, δημιουργώντας νέες εμπειρίες, που θα αναδείξουν ένα καινούριο περιβάλλον και θα ξεκλειδώσουν μια πιο διευρυμένη οικονομία.

«Συνήθιζα να μελετώ τις κλασικές σπουδές και η λέξη ''meta'' προέρχεται από το ελληνικό ''μετά''. Για μένα συμβολίζει το γεγονός ότι υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω δημιουργία, και πάντα στην ιστορία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Η ιστορία ξεκίνησε από μια φοιτητική εστία και αναπύχθηκε πέρα από κάθε προσδοκία», έγραψε, μεταξύ άλλων.

Αφότου δήλωσε ανοιχτός σε νέες προκλήσεις και έτοιμος για την κατάκτηση εμπειριών, ο Ζούκεμπεργκ τόνισε ότι στόχος παραμένει η τεχνολογία να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. «Το metaverse είναι ο επόμενος σταθμός που θα ενώσει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς συνέβη με την κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», έγραψε.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε νέες τεχνολογίες να καταφθάνουν σε πέντε με δέκα χρόνια», τόνισε ο διεθύνων σύμβουλος του Facebook λέγοντας ότι εταιρεία θα βασιστεί σε αυτές τις καινοτομίες.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειάζεστε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας» λέει στην συνέχεια. «Καθώς το νέο μας εμπορικό σήμα αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν το εμπορικό σήμα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε» ανέφέρε μεταξύ άλλων στη σχετική ανάρτησή του ο Ζούκεμπεργκ.

 

FOUNDER'S LETTER, 2021 We are at the beginning of the next chapter for the internet, and it's the next chapter for our...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, October 28, 2021


Νέες θέσεις εργασίας με υψηλή εξειδίκευση


Τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει σε πρώτη φάση 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», ένα βήμα που ο επικεφαλής της Meta χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας.

Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι η εταιρεία δημιουργεί μια ομάδα εργαζομένων του αφιερωμένη στην ανάπτυξη του «metaverse», η οποία θα αποτελεί μέρος των Εργαστηρίων Πραγματικότητας, του τμήματος της εταιρείας που ήδη δουλεύει πάνω στην προώθηση της εικονικής (virtual) και της επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας και των σχετικών εφαρμογών στο πλαίσιο των social media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου «metaverse». «Η επένδυση (σε νέες θέσεις εργασίας) αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων. Η Ευρώπη είναι άκρως σημαντική για το Facebook και βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την ανάπτυξη του metaverse», σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel