Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Μεγάλο deal της Apple με την OpenAI – Χαρακτηριστικά του ChatGPT μπαίνουν στα iPhone

the roots web banners 06

Μεγάλο deal της Apple με την OpenAI – Χαρακτηριστικά του ChatGPT μπαίνουν στα iPhone
12.05.2024 | 12:03

Μεγάλο deal της Apple με την OpenAI – Χαρακτηριστικά του ChatGPT μπαίνουν στα iPhone

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

H Apple έχει κλείσει συμφωνία με την OpenAI για τη χρήση της τεχνολογίας της startup εταιρείας στο iPhone.

Αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Apple για να φέρει περισσότερα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, οι δυο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει του όρους της συμφωνίας για την ένταξη χαρακτηριστικών του ChatGPT στο iOS 18, το επόμενο λειτουργικό σύστημα των iPhones.

Η Apple έχει επίσης πραγματοποιήσει συζητήσεις με την Google για τη χρήση του δικού της chatbot τεχνητής νοημοσύνης, του Gemini. Οι επαφές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, αλλά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Καταιγισμός AI λειτουργιών

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει το δημοφιλέστερο chatbot ως μέρος των πολλών χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που σκοπεύει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο του ετήσιου Παγκόσμιου Συνέδριο Προγραμματιστών. Στο συγκεκριμένο συνέδριο η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει μια πρώτη «γεύση» για το τι θα επακολουθήσει με την κυκλοφορία του iOS 18.

 

Πέρυσι, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, είχε δηλώσει ότι χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI αλλά είχε τονίσει ότι υπάρχουν «ορισμένα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν». Τότε υποσχέθηκε ότι νέα χαρακτηριστικά AI θα έρθουν στις συσκευές της Apple σε «πολύ προσεκτική βάση».

Στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της Apple την περασμένη εβδομάδα, ο Κουκ υποστήριξε ότι η εταιρεία θα έχει πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη. «Πιστεύουμε στη μετασχηματιστική δύναμη και στις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης. Πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που μας διαφοροποιούν σε αυτή τη νέα εποχή», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Πηγή: economistas.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το