Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>«Δύσπιστες» απέναντι στα Windows 8 εμφανίζονται οι επιχειρήσεις
afoi poriazi
«Δύσπιστες» απέναντι στα Windows 8 εμφανίζονται οι επιχειρήσεις
22.10.2012 | 13:06

«Δύσπιστες» απέναντι στα Windows 8 εμφανίζονται οι επιχειρήσεις

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Υπήρχε μια εποχή που η κυκλοφορία νέων Windows ήταν ένα τεράστιο θέμα για τα τμήματα IT πολλών επιχειρήσεων. Αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς η κυκλοφορία των Windows 8 της Microsoft εκτιμάται ότι δεν θα απασχολήσει καθόλου τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Αν και τα Windows 8 είναι ένα σύστημα που φαίνεται να έχει κάτι για όλους, από τους χρήστες υπολογιστή τύπου «ταμπλέτα» μέχρι πολλαπλές εκδόσεις για να είναι συμβατά με το λογισμικό των κλασικών υπολογιστών τύπου desktop, πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό δηλώνουν ότι δεν βλέπουν τον λόγο να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα. Πολλές από αυτές, μάλιστα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP, αδιαφορώντας για τα Windows 7.

 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία μόλις πέρυσι «γύρισε» σε Windows 7 60.000 υπολογιστές και δεν σκοπεύει να κάνει άλλη δραστική αλλαγή σύντομα.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι ότι τα Windows 8 δεν έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν σε μια επιχείρηση. Και ενώ κάποτε οποιοδήποτε παρόμοιο σχόλιο θα προκαλούσε πανικό στα κεντρικά της Microsoft, σήμερα δεν συμβαίνει το ίδιο. Και αυτό γιατί, όπως παραδέχεται η ίδια η Microsoft, τα όρια μεταξύ των απαιτήσεων ενός απλού καταναλωτή και μιας επιχείρησης γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα.

«Τα όρια ανάμεσα στον καταναλωτή και την επιχείρηση σβήνουν», υποστηρίζει ο Ron Markezich, επικεφαλής του Enterprise & Partner Group της Microsoft: «Οι εταιρικοί πελάτες περιμένουν τα Windows 8 επειδή δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς μεταξύ tablet και PC».

Βασικός στόχος, όμως, της Microsoft είναι να δείξει ότι κατέχει τα νέα συστήματα και τις νέες φόρμες υπολογιστών που λάνσαραν πρώτες η Apple και η Google, απευθυνόμενη ταυτόχρονα σε ένα πιο νεανικό κοινό...

Πηγή: www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018