Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

the roots web banners 06

Υγεία

20.05.2024 | 13:41

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στον χώρο των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών, λόγω των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργήσει στον κλάδο η υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων (σημειωτέον ότι δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή στον τιμοκατάλογο από το 1979) και το συνεχιζόμενο «κούρεμα» των αποζημιώσεών τους από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

09.05.2024 | 13:53

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στα άτομα που γνώρισα και μαζί βοηθήσαμε να καθιερωθεί η ηλεκτροφόρησης της Αιμοσφαιρίνης στο νησί γιατί τα ποσοστά των φορέων με θαλασσαιμία   είναι μεγάλα στο νησί μας Όπως. με ενημέρωσε τότε που ήλθα στο Νησί ο αείμνηστος καθηγητής μου …..

08.05.2024 | 09:47

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αποσύρει το εμβόλιο λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» που στοχεύουν σε νέες παραλλαγές του ιού.

07.04.2024 | 12:45

Γράφει ο Θεόδωρος Μπαβεάς

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αναφέρεται στην οργάνωση και προαγωγή της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και αφορά τη καθολική υγειονομική κάλυψη των λαών της παγκόσμιας κοινότητας ανεξάρτητα από φυλή, πολίτευμα, χρώμα, και θρησκεία.

01.04.2024 | 18:39

Πρόκειται για ένα ειδικό τεστ, το οποίο ανιχνεύει την παρουσία αίματος στα κόπρανα.

27.03.2024 | 20:02

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβεας

Είναι σημαντικός κανόνας  η όμορφη  και καθαρή εμφάνιση  του καταστήματος καθώς και  των  εργαζόμενων γιατί αυτό αποδεικνύει  γνώση , υπευθυνότητα  και  σωστή  επαγγελματική  κατάρτιση Πρέπει πάντα να  έχουμε  ενδιαφέρον να  μαθαίνουμε , ποτέ δεν τα ξέρουμε  όλα  Ο Χειρισμός των τροφίμων είναι σοβαρό και σύνθετο επάγγελμα και  έχει  άμεση σχέση με την δημόσια  υγεία Ίσως οι οδηγίες είναι απλές αλλά συνήθως τα … ξεχνάμε ή αδιαφορούμε !!

24.03.2024 | 18:18

Γράφει ο Θεόδωρος  Ι. Μπαβέας

 Η υγεία του ανθρώπου κινδυνεύει και από τα τρόφιμα και  για  αυτό τα αίτια αυτά  έχουν ερευνηθεί επιστημονικά και ταξινομούνται σε κατηγορίες οι οποίες επηρεάζουν την διατροφή μας  Έτσι και και τα αίτια για τις τροφικές δηλητηριάσεις είναι α) από χημικές ουσίες β) από μικρόβια και τοξίνες αυτών γ)από  παράσιτα  βακτηρίδια   μύκητες

14.02.2024 | 19:31

Γράφει ο Θεόδωρος  Ι. Μπαβέας  

 Από τα βασικότερα στοιχεία της ζωής είναι το νερό το οποίο σήμερα κινδυνεύει να ελαττωθεί και να καταστραφεί !! Το νερό βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον είτε  ως επιφανειακό  είτε ως υπόγειο, είτε ως θαλάσσιο νερό. Ήδη υπάρχει ο κίνδυνος της ελάττωσης και της καταστροφής οι οποίες προέρχονται από τις αλόγιστες δραστηριότητες του ανθρώπου ενώ σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται  ευαισθησία  και κυρίως ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

10.02.2024 | 07:46

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς το 60% των SMS που εστάλησαν μέσα σε ένα έτος για την διενέργεια μαστογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έμεινε ανεκτέλεστο.

08.02.2024 | 15:25

Τη δυνατότητα αυτοδειγματοληψίας για τον έλεγχο του ιού HPV, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προωθεί η χώρα μας. Πρόκειται για μια καινοτομία που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με πλέον χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σουηδίας.

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel