Η αξία των αποτελεσμάτων ενισχύεται από το γεγονός ότι, οι έρευνες κατέληξαν στα ίδια αποτελέσματα, παρότι η επεξεργασία έγινε ανεξάρτητα η μία από την άλλη.
Σας μεταφέρουμε κείμενο που αφορά τα επιτρεπόμενα τρόφιμα που πρέπει να παρέχονται από τα κυλικεία, έτσι ακριβώς όπως δημοσίευσε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, σε ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).
Υπάρχουν αρκετές αιτίες πονοκεφάλου που πιθανόν να μη γνωρίζετε. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που σας τυραννά;
Γράφει για τον FM 100 η Βότση Ειρήνη - Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Το καλοκαίρι και τα υγρά που πίνουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τους θερινούς μήνες η θερμοκρασία ανεβαίνει και νιώθουμε τη δίψα πιο έντονη απ’ ότι τους χειμερινούς μήνες. Αυτό έχει σαν φυσικό επακόλουθο την αυξημένη ανάγκη μας σε υγρά και όχι τόσο σε φαγητό. Παρ’ όλο όμως που παρατηρείται το καλοκαίρι μείωση στην ποσότητα φαγητού και αύξηση στην κατανάλωση υγρών, γιατί τα κιλά δεν μας εγκαταλείπουν;
Την ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Έχετε αλλεργία στη γύρη και δεν μπορείτε να πλησιάζετε τα φυτά. Την άνοιξη, από την γύρη, βιώνετε τον δικό σας Γολγοθά; Θέλετε πολύ να βγείτε στον κήπο ή το μπαλκόνι αλλά η αλλεργία δεν σας αφήνει;
Τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι πιο υγιεινά, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αν και μειώνουν την έκθεση των καταναλωτών σε παρασιτοκτόνα.
Στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, οι επιστήμονες εξέτασαν 17 έρευνες
Όλο και περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Όλο και περισσότεροι επισκέπτονται τους ειδικούς γιατρούς αλλά και τις κλινικές για να καταφέρουν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα με ραγδαία αύξηση κυρίως στους νέους. Τι φταίει όμως για αυτό;
H σωστή διατροφή ενισχύει τις πνευματικές μας ικανότητες, βοηθά στη συγκέντρωση, μας κρατά ενεργοποιημένους, βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει το στρες και συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο.
Οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου αποτελούνται από αμινοξέα, την τρυπτοφάνη και την τυροσίνη. Πλούσιες διατροφικές πηγές τρυπτοφάνης είναι τα αυγά, το γάλα, οι μπανάνες, τα γαλακτοκομικά, η σοκολάτα, ο ηλιόσπορος, το σουσάμι, τα πουλερικά και το κρέας. Η τυροσίνη βρίσκεται στη γαλοπούλα, τα θαλασσινά, τη σόγια, το τόφου, τα όσπρια και τον τόνο.
Μεταξύ άλλων, συνιστώμενες τροφές για τον εγκέφαλο είναι οι εξής: δαμάσκηνα, σταφύλι, μελιτζάνες, ψάρι, αυγά, καστανό ρύζι, σπόροι σιταριού, φασόλια, ακατέργαστο σιτάρι, σουσάμι, ταχίνι, καρύδια, αμύγδαλα, φασολάκια, σπανάκι, σταφίδες, πίτουρο βρόμης, φράουλες, μπανάνες, πορτοκάλια, αβοκάντο, μπρόκολο, ντομάτα, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κατσικίσιο τυρί, γαλοπούλα, κοτόπουλο, αρνί, ελαιόλαδο, σκόρδο και πράσινο τσάι.
Επίσης, πρέπει να κάνετε κάποιου είδους άσκηση, όπως γιόγκα, Tai Chi, χορό ή περπάτημα. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα, για να διατηρήσετε τον εγκέφαλο ενυδατωμένο.
Πηγή : www.myself.gr
Η έρευνα επιβεβαιώνει τις υποψίες των ειδικών ότι οι περισσότερες περιπτώσεις κοιλιοκάκη
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon