Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Οι πορνοστάρ είναι πιο αισιόδοξες από τις άλλες γυναίκες
achilladelis
Οι πορνοστάρ είναι πιο αισιόδοξες από τις άλλες γυναίκες
28.11.2012 | 04:11

Οι πορνοστάρ είναι πιο αισιόδοξες από τις άλλες γυναίκες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Έχουν οι πορνοστάρ χαμηλή αυτοεκτίμηση; Έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στα  παιδικά τους χρόνια και αναγκάζονται να εργαστούν στην βιομηχανία του πορνό; Έχουν "παίσει" στα ναρκωτικά και έχουν ανάγκη το εύκολο χρήμα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους;

Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις  που αφορούν τις γυναίκες που εργάζονται στην βιομηχανία πορνό.

Μια έκθεση στο περιοδικό  Journal of Sex Research  με τίτλο "Ηθοποιοί Πορνογραφίας: Μια Αξιολόγηση της Υπόθεσης των "Κατεστραμμένων  Προϊόντων" έρχεται να τα γκρεμίσει όλα αυτά τα στερεότυπα τονίζοντας ότι και αυτές οι πορνοστάρ πιθανό να έχουν τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα με οποιανδήποτε άλλη κοπέλα!

Στην πραγματικότητα, εκείνοι που ανακάλυψαν τη  βιομηχανία πορνό  είχαν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο κολακευτικές απόψεις σχετικά με την εικόνα του σώματός τους.

Αυτό ισχυρίζονται ερευνητές του Pennsylvania's Shippensburg University  οι οποίοι αναφέρουν "Οι  ηθοποιοί  πορνό έχουν  υψηλότερα επίπεδα  αυτοεκτίμησης, θετικά συναισθήματα, κοινωνική υποστήριξη, σεξουαλική ικανοποίηση  σε σύγκριση με την άλλες  ομάδες ανθρώπων".

Οι ερευνητές δεν βρήκαν  στοιχεία που να υποστηρίζουν την "υπόθεση των κατεστραμμένων  εμπορευμάτων" σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι αυτοί έχουν χαρακτηριστικά ενός τοξικομανούς, φτωχού,  απελπισμένου και θύματος  σεξουαλικής κακοποίησης.

"Τα στερεότυπα επισημοποιούνται για να καταδικάσουν το κλάδο και να δικαιολογήσουν τις πολιτικές απόψεις σχετικά με την πορνογραφία" καταλήγει η έκθεση.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν 177 πορνοστάρ ηλικίας  18 έως 50 με άλλες γυναίκες της ίδιας ηλικίας. Σχεδόν το 70% είπαν ότι είχαν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε σύγκριση με το 33% των άλλων  γυναικών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018