Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Οι πράσινες ακτίνες του φωτός, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και την ανάπτυξη των παιδών μας

the roots web banners 06

Οι πράσινες ακτίνες του φωτός, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και την ανάπτυξη των παιδών μας
01.12.2012 | 20:24

Οι πράσινες ακτίνες του φωτός, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και την ανάπτυξη των παιδών μας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Στα παιδιά υπάρχουν πολύ κατάλληλες συνθήκες για δημιουργία κυτταρικής πείνας λόγο των χαρακτηριστικών για τον οργανισμό τους ,επιταχυμένο μεταβολισμό, αυξημένη ανάγκη θρεπτικών συστατικών η οποία συνδέεται με την επιταχυμένη ανάπτυξη και τον πιο μικρό όγκο του πεπτικού τους συστήματος. Στα βρέφη που θηλάζουν, σ’ αυτά προστίθενται και η υπανάπτυξη του ενζυμικού συστήματος τους, και η αστάθεια της βακτηριακής χλωρίδας στα έντερα.

 

Σε συντομία, το παιδικό πεπτικό σύστημα είναι υπανάπτυκτο ενώ οι απαιτήσεις προς αυτό είναι μεγαλύτερες, αφού σ’ αυτήν την περίοδο συγκροτούνται ολόκληρα συστήματα – σκελετικό, μυϊκό κ.α. Γι’ αυτό για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό η τροφή να είναι πολύ καλής ποιότητας, αφού είναι σε μικρές ποσότητες. Σχετικά μ’ αυτό, τίποτα μέχρι στιγμής δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μικροφύκια.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι η ανωριμότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επίσης δουλεύει κάτω από συνθήκες αυξημένης δυσκολίας, αφού πρώτα γνωριστεί με διάφορα αντίγονα και δημιουργεί ανοσία έναντι στα διάφορα είδη μικροοργανισμών. Εδώ αντιμετωπίζουμε ξανά το πρόβλημα για τις αυξημένες απαιτήσεις προς την τροφή και την μεγάλη επιβάρυνση του οργανισμού, όπως ενεργειακή έτσι και ενζυμική. Στην παιδική ηλικία η αιμοποίηση είναι πολύ έντονη και γι’ αυτό πιο γρήγορα επέρχονται καταστάσεις ανεπάρκειας, πιο πολύ στα 1-2 πρώτα χρόνια της ζωής, μέχρι το παιδί αρχίσει να τρώει τα πάντα. Το νευρικό σύστημα είναι ακόμα ανώριμο. Η ανταλλαγή των ουσιών είναι πιο θυελλώδης και αυτό οδηγεί στην πιο γρήγορη εξάλειψη των νευροπεπτιδίων και των ενζύμων.

Συχνά μαζί με την γέννηση, επέρχεται και το λεγόμενο ¨γεννητικό τραύμα¨, σοβαρό πρόβλημα, που συνδέεται με υποξεία (έλλειψη οξυγόνου) του εγκέφαλου και κάκωση των μικρών αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο με μικροαιματώματα (μικροσκοπικές συμφορήσεις).

Όλοι οι παιδίατροι γνωρίζουν πόσο ευπαθής είναι η υγεία στα πρώτα χρόνια της ζωής και πόσο γρήγορα δημιουργούνται βαριές και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις ακόμη και σε παιδιά απολύτως υγιή. Για μετρημένες ώρες τα παιδιά υποπέφτουν σε υγροηλεκτρολυτική ανισοζυγία και η ισορροπία μεταξύ όξινου και βασικού παραβιάζεται. Ακόμη πιο ειδική είναι η περίπτωση στα πιο αρρωστιάρικα παιδιά. Κάθε ασθένεια κατά την παιδική ηλικία διαταράσσει το Ψύχο-Νεύρο-Ενδοκρινο-Ανοσοποιητικό σύστημα και προϋποθέτει για παραπέρα επιδείνωση της υγείας, δηλαδή παρουσιάζεται φαύλος κύκλος. Όταν το παιδί είναι άρρωστο, το πιο μεγάλο μέρος της ενζυμικής ενεργητικότητας κατευθύνεται προς την αποκατάσταση της υγείας και ακολούθως για την πέψη μένει πιο λίγη. Γι’ αυτό οι συχνές ασθένειες εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα για την παιδική ηλικία είναι η κακή χρήση των φαρμάκων, κυρίως μ’ αντιβιοτικά, και η συνδεδεμένη μ’ αυτά δυσβακτηρίωση. Απ’ την μεριά της αυτή η κατάσταση δημιουργεί μικροαλλοιώσεις (παραβίαση της ολότητας των βλεννομεμβρανών στο πεπτικό, αναπνευστικό και ουρογεννητικό σύστημα)το οποίο οδηγεί στην πιο εύκολη μόλυνση και αλλεργικότητα. Έτσι ακόμα στην αρχή της ζωής, θέτονται οι βάσεις για μελλοντικές ασθένειες και μειωμένη ζωτικότητα, οι οποίες μειώνουν την μόρφωση, την προσαρμογή, τις δημιουργικές ικανότητες και πιθανότητες για προόδευση στη ζωή.

Όλα αυτά μπορούν ν’ αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό με την σωστή διατροφή, τα μονοκύτταρα φύκια AFA, αυτό το Θειο δώρο. Μας δίνουν την δυνατότητα να εξασφαλίζουμε τα αναγκαία στα παιδιά μας, με ένα εύκολο τρόπο και εξοικονομώντας χρόνο. Είναι ωφέλιμα για όλους, όμως τα παιδιά τα χρειάζονται περισσότερο.

Ο σύγχρονος κόσμος μας είναι τέτοιος, έτσι που η χρήση τροφικών επιπρόσθετων επιβάλλεται, όμως είναι προτιμότερο να έχουν φυσική και όχι συνθετική προέλευση.

Κατά την διάρκεια ασθένειας το εσωτερικό αντιοξειδωτικό σύστημα είναι υπερφορτωμένο και χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Έτσι μειώνονται και τα αποθέματα σε CoQ10.Η ψηλή θερμοκρασία του σώματος, επιταχύνει τον παλμό (με 10 κτύπους ανά 1 βαθμό) και τον μεταβολισμό (η μέγιστη θερμοκρασία για εργασία των ενζύμων είναι 38.5οC).

Ποιος είναι ο ρόλος των φυκιών για όλα αυτά;

Ο σίδηρος και η βιταμίνη Β12 στα AFA έχουν ισχυρό αιμοποιητικό αποτέλεσμα. Τα AFA περιέχουν όλα τα ζωτικά απαραίτητα μικροστοιχεία τα οποία ο παιδικός οργανισμός δεν μπορεί να τα αναπληρώσει από πουθενά αλλού τόσο ποιοτικά και εύκολα. Όλα τα μικροφύκια είναι εξαιρετική πηγή σε πρωτεΐνες (πολύ πιο πλήρης απ’ το κρέας), χλωροφύλλη, ένζυμα και φυσιολογικά ενεργές ουσίες με ολοκληρωτικό υγιεινό αποτέλεσμα και διεγερτική για την ανάπτυξη δράση. Τα AFA είναι πολύ πλούσια σε γ-λινολενικό οξύ (απ’ το οποίο πήρε την ονομασία ¨Το μητρικό γάλα του πλανήτη¨). Αφού στα γάλατα υπό μορφή σκόνης δεν υπάρχει γ-λινολενικό οξύ, για τα βρέφη (ακόμη κι αυτά που τρέφονται φυσικά) είναι μεγάλης σημασίας να λαμβάνουν Πράσινη Ηλιακή ενέργεια.

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να προτείνω τα φύκια AFA για όλα τα υγιή παιδιά από τον πρώτο μήνα της ζωής τους, ενώ τα επιπρόσθετα (αγνές τροφές ) μπορούν να συνδυαστούν μ’ αυτά, για να επιδράσουν σε διάφορες δυσκολίες στην ανάπτυξη.

Να και κάποιες συστάσεις που απέδειξαν την αποτελεσματικότητα τους.

Η έγνοια για την υγεία του παιδιού πρέπει ν’ αρχίσει πριν ακόμα γεννηθεί. Εκτός από το φανερό θετικό αποτέλεσμα για την μητέρα, η λήψη μικροφυκιών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης υποστηρίζει τον συγκροτούμενο παιδικό οργανισμό. Ας μην ξεχνάμε τα αναντικατάστατα λιπαρά οξέα, τα οποία συμμετέχουν ενεργά κατά την συγκρότηση των ιστών, δυστυχώς όμως είναι μεγάλο έλλειμμα.

Για το νεογέννητο παιδί, είναι μεγάλης σημασίας ο έλεγχος της εντερικής χλωρίδας, το οποίο πετυχαίνεται μέσα από την λήψη των προβιοτικών Acidophilus και Bifidus.

Κατά την μη αύξηση του βάρους του παιδιού, μετά τον 3 μήνα μπορεί να προστίθεται βαθμιαία, AFA σε υγρή μορφή, η οποία εκτός του ότι αναπληρώνει ανεκτίμητα συστατικά, αυξάνει την όρεξη και διεγείρει την ανάπτυξη. Μέχρι τον τρίτο μήνα της ζωής του παιδιού είναι καλύτερα να λαμβάνεται μητρικό γάλα η πρωτόγαλα σε υγρή μορφή επίσης.

Σε χρόνιες παθήσεις, οι οποίες προτρέχουν με διάρροια, όπως και σε μη ανεκτικότητα στο μητρικό γάλα, πολύ καλό αποτέλεσμα παρουσιάζει η πρόσθεση φυκιών με ένζυμα στην τροφή. Τα ένζυμα αναμιγνύονται με γάλα ή πουρέ ακριβώς πριν την κατανάλωση (η θερμοκρασία τους να μην υπερβαίνει τους 40oC).Βελτιώνουν σημαντικά την αφομοίωση όλων των τροφών.

Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα συμπεριλαμβάνονται μετά τον δεύτερο μήνα, αρχίζοντας με μία σταγόνα την ημέρα, για να φανεί κατά πόσο τα ανέχεται ο οργανισμός, και βαθμιαία φθάνει μέχρι 2-3 φορές από 5-10 σταγόνες, σταματάει δε η λήψη τους προσωρινά μόνο εάν παρουσιαστεί διάρροια. Για τα βρέφη που θηλάζουν, τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες συστήνεται το 6% απ’ την καθημερινή λήψη θερμίδων να είναι από ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Ο συνδυασμός του αντιοξειδωτικών με λιπαρά οξέα έχει πολύ καλή επίδραση στο άσθμα και στις αλλεργίες. Κατά τα τελευταία χρόνια στο κόσμο επικυρώνεται όλο και πιο μαζικά η τάση να αντικαθιστούνται τα αντισταμινικά μέσα με αντιοξειδωτικά, κυρίως pycnogenol και gingo biloba. Είναι αποδεδειγμένη η σταθεροποιητική τους επίδραση πάνω στην πλασματική μεμβράνη, σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα κοκκιοκύτταρα. Μ’ αυτό τον τρόπο διορθώνεται η τάση για υπερβολικά εύκολη απελευθέρωση ισταμίνης. Και αυτό οδηγεί στην μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Τα λιπαρά οξέα επίσης σταθεροποιούν τις πλασματικές μεμβράνες και την μικροσωληνώδη συσκευή επικοινωνίας των κυττάρων αλλά και τις βλεννομεμβράνες, συνεπιδρούν θετικά στους αδένες με εσωτερική έκκριση κτλ. Η πρόσθεση του CoQ10 με χρώμιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οξείες και χρόνιες εξαντλητικές παθήσεις. Αυτό το συστατικό είναι εξαιρετικά κατάλληλο για παιδιά με πάνω απ’ το κανονικό βάρος και κυρίως σε διαταραχές κατά την ανταλλαγή των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών.

Συχνά εμφανιζόμενη στα παιδιά είναι οι ελαφριάς μορφής νεύρωση, νευρασθένεια, φόβοι, ανησυχίες και προβλήματα αφομοίωσης της σχολικής ύλης. Ανεξάρτητα ότι οι αιτίες μπορούν να είναι διαφορετικές, η πρόσθεση του AFA, Πράσινης ενέργειας και απαραιτήτων λιπαρών οξέων, κατά κανόνα δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και συνδυασμένα με τα αντιοξειδωτικά, μπορούν να εφαρμόζονται και κατά την επιληψία, την παιδική εγκεφαλική παράλυση, και νευρο-ψυχική υπανάπτυξη –σε κάποιες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά.

Είναι αδύνατο να καταμετρηθούν όλες οι περιπτώσεις, στις οποίες τα μικροφύκια AFA βοηθούν τα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν γίνεται λόγος για φάρμακα αλλά για σούπερ πλήρης τροφές, απ’ τις οποίες οι περισσότεροι γονείς λόγο παραπληροφόρησης στερούν πλήρως τα παιδιά τους.

Το συμπέρασμα απ’ τα όσα λέχθηκαν μέχρι τώρα είναι: η συχνή λήψη μονοκύτταρων φυκιών, αναντικατάστατων λιπαρών οξέων, προβιοτικών, ενζύμων και άλλων επιπρόσθετων ανάλογων στοιχείων, κατά κανόνα συνιστάται, ενώ σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία των παιδιών. Τα όσα επενδύθηκαν επιστρέφονται σε μικρό χρονικό διάστημα και με τόκο!

Η εμπειρία μας δείχνει, ότι τα είδη δυσλειτουργίας στον οργανισμό του παιδιού αλλάζει φανερά, μετά που έπαιρνε τα φύκια συχνά σε συνέχεια 3-6 μηνών-το παιδί ασθενεί σπανιότερα, οι παθήσεις προτρέχουν με πιο λίγους πόνους και πιο γρήγορα και ο οργανισμός του αντιδρά καλύτερα στην θεραπεία.

 

Εφηβεία

Κατά την εφηβεία ο οργανισμός αναπτύσσεται θυελλωδώς και έχει ανάγκη από ιδιαίτερα καλή και πλούσια τροφή. Τότε, με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται και κάποιες απ’ τις χρόνιες ασθένειες, σ’ αυτές και κάποιες ψυχικές ασθένειες επιπλέον.

Η εφηβεία είναι περίοδος αναδιοργάνωσης όλης της ανταλλαγής της ύλης (μεταβολισμός) και περισσότερο – του ψύχο-νεύρο-ενδοκρίνο-ανοσοποιητικού συστήματος. Ξέρουμε, ότι τα μικροφύκια AFA δρουν ωφέλιμα πάνω στην επίφυση, υπόφυση, υποθάλαμο τα οποία συνδέονται με το βιολογικό ρολόι και με ολόκληρο το ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Να γιατί όσοι βρίσκονται σ’ αυτήν την ηλικία έχουν ανάγκη απ’ αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι τα μικρά παιδιά, κυρίως κατά τα συμπτώματα ανισορρόπησης αυτού του συστήματος.

Στην αρχή στα κορίτσια ο καταμήνιος κύκλος παρουσιάζει αστάθεια και εμφανίζονται διάφορες πρωτεύοντες ή δευτερεύοντες μορφές: αμηνόρροια και δυσμηνόρροια. Η κυτταρική πείνα και η λανθασμένη διατροφή κατά την παιδική ηλικία μερικές φορές οδηγούν στην παχυσαρκία. Έτσι τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία με βάρος περισσότερο απ’ το κανονικό. Συγχρόνως όμως γίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητα για την εξωτερική τους εμφάνιση και πληγώνονται όταν τους γίνονται παρατηρήσεις σε σχέση με αυτήν , κυρίως όταν γίνονται από φίλες ή από αγόρια που τους αρέσουν. Αυτό είναι αρκετό για να λάβουν δραστικά μέτρα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η τήρηση αυστηρών διαιτών, οι οποίες επιδεινώνουν την κυτταρική πείνα και διαταράζουν ακόμη περισσότερο τον μεταβολισμό. Έτσι φθάνουμε πολύ εύκολα στην καταπίεση του καταμήνιου κύκλου, αφού ο οργανισμός προσπαθεί να διαφυλάξει τις μειωμένες ζωτικές του ενέργειες.

Αρκετά συχνά κατά την εφηβεία παρουσιάζεται και ανορεξία, η οποία οδηγεί τις περισσότερες φορές σε διαταραχή του καταμήνιου κύκλου στα κορίτσια. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν τα παιδιά προπονούνται. Για παράδειγμα τα κορίτσια τα οποία προπονούνται στην ενόργανη γυμναστική επιδιώκουν να διατηρήσουν το ελάχιστο δυνατό βάρος και αυτό οδηγεί συχνά στην διαταραχή του καταμήνιου κύκλου τους.

Η πρακτική δείχνει, ότι η λήψη των μικροφυκιών, φιλικών βακτηριδίων και στοιχειωδών λιπαρών οξέων ,Πράσινη ενέργεια, μόνο για ένα με δύο μήνες συνήθως οδηγεί στην αποκατάσταση του ελλιπές καταμήνιου κύκλου. Η πιο μακρά χρήση αυξάνει το αποτέλεσμα και επιφέρει σύντομα την αρμονία και φυσική ροη.

Εάν τα παιδιά εξακολουθούν να θέλουν να χάσουν βάρος, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καμιά επίπτωση στην υγεία με τα μικροφύκια σε συνδυασμό με τα στοιχειώδη λιπαρά οξέα και CoQ10 με χρώμιο. Έτσι οι γονείς μπορούν να είναι σίγουροι, ότι τα παιδιά τους ταυτοχρόνως βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και ισοζυγίζουν το ενδοκρινικό τους σύστημα.

Αυτές οι τροφές είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για κορίτσια που ασχολούνται με ενόργανη γυμναστική ή μπαλέτο, όπως και 2-3 μήνες πριν από τον χορό των τελειοφοίτων.

Κατά την περίοδο της εφηβείας τα αγόρια προσπαθούν να προπονούνται και να αυξάνουν τους μύες για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Σε τέτοια περίπτωση, συχνά και συνήθως κρυφά απ’ τους γονείς τους, προτρέχουν στην βοήθεια αναβολικών παρασκευασμάτων και οποιωνδήποτε δυνατών τροφικών επιπρόσθετων και σκευασμάτων. Από μια μεριά δεν είναι γνωστό κατά πόσο αυτά είναι καθαρά και ακίνδυνα, ενώ απ’ άλλη – η χρήση αναβολικών σε τέτοια ηλικία, κυρίως όταν γίνεται λόγος για ορμονικά παρασκευάσματα, μπορεί σαν επακόλουθο να επιφέρει κάκωση του κάρδιο-αγγειακού συστήματος ή άλλων συστημάτων και εμφάνιση προβλημάτων υγείας οποιασδήποτε μορφής.

Αυτός ο κίνδυνος μπορεί ν’ αποφευχθεί, αν οι γονείς τους εξασφαλίσουν μικροφύκια κυρίως σε μορφή ροφημάτων σέικ με φυτικές πλήρης πρωτεΐνες, Πράσινη ενέργεια και τα στοιχειώδη λιπαρά οξέα, όπως και CoQ10 με σκοπό την αύξηση της ενέργειας και της μυϊκής δύναμης. Αυτά είναι πλήρως αβλαβή συστατικά (τροφές ) και χωρίς παρενέργειες. Ενώ αυτά, εκτός αυτού, βελτιώνουν την ικανότητα αφομοίωσης της μόρφωσης ,επιδρούν ευεργετικά πάνω στο νευρικό, αιμοποιητικό, ανοσοποιητικό και τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΗ ΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΙΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel