Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Μειώνεται το παιδικό άσθμα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στην Αγγλία

the roots web banners 06

Μειώνεται το παιδικό άσθμα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στην Αγγλία
21.01.2013 | 15:38

Μειώνεται το παιδικό άσθμα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στην Αγγλία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Υγεία

 Αισθητή πτώση κάνει ο αριθμός τον παιδιών που πάσχουν από άσθμα στην Αγγλία, ύστερα από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, έδειξε μία έρευνα.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2007 για τους χώρους εργασίας, ενώ στα τέλη του 2008 εφαρμόστηκε σε χώρους αναψυχής, εστιατόρια και μπαρ.

Όπως αναφέρει το BBC, η έρευνα έδειξε ότι μόλις μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου από την απαγόρευση, ο αριθμός των παιδιών με άσθμα μειώθηκε κατά 12%, ενώ αισθητή βελτίωση διαπιστώθηκε και στα αγγλικά νοικοκυριά που εγκαταλείπουν σταδιακά τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Paediatrics τονίζει ότι ο αριθμός των παιδιών που διακομίζονταν στο νοσοκομείο λόγω μίας κρίσης άσθματος, πριν από την απαγόρευση, αυξανόταν κατά 2%.

Χάρη στην απαγόρευση ο αριθμός μειώθηκε κατά 12%, τους επόμενους δώδεκα μήνες και κατά 3% τα επόμενα χρόνια.

Ύστερα από την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους υπήρχαν άτομα που υποστήριζαν ότι οι καπνιστές θα κάπνιζαν περισσότερο στο σπίτι τους, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μετά την επιβολή του νόμου όλο και περισσότερα νοικοκυριά εγκατέλειψαν το κάπνισμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel