Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Η γιόγκα διώχνει τον πόνο

afoi poriazi

Η γιόγκα διώχνει τον πόνο
28.02.2013 | 03:16

Η γιόγκα διώχνει τον πόνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Το αν μπορεί στ' αλήθεια η γιόγκα να καταπραΰνει τον πόνο έχει διερευνηθεί σε πολλές μελέτες. Σε μια πρόσφατη, ομάδα επιστημόνων αναζήτησε σχετικές μελέτες στην ιατρική βιβλιογραφία, εντοπίζοντας δέκα τυχαιοποιημένες (είναι ένα είδος συγκριτικών μελετών) στις οποίες είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες εθελοντές.Οι μελέτες είχαν εξετάσει την επίδραση της γιόγκα στον πόνο από καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, η οσφυαλγία, η ημικρανία και η εγκυμοσύνη. Η σύγκριση έγινε με κλασικές θεραπείες, γυμναστική, διαιτητικές συμβουλές και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Οι εννέα στις δέκα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η γιόγκα μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο. Οσο ενθαρρυντικό κι αν είναι αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η οριστική ετυμηγορία επί του θέματος.

Γιατί; Για διάφορους λόγους: στις μελέτες συμμετείχαν διαφορετικοί πάσχοντες και εξετάστηκαν διάφορα είδη γιόγκα, τα οποία έχουν αρκετές ομοιότητες (λ.χ. τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης και διατάσεων) αλλά και πολλές διαφορές.

Επιπλέον, από μελέτη σε μελέτη υπήρχαν διαφορές όσον αφορά την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητα των μαθημάτων γιόγκα που έκαναν οι εθελοντές.

Πώς θα μπορούσε η γιόγκα να δρα αναλγητικά; Αλλοι ειδικοί πιστεύουν πως το καταφέρνει μέσω της χαλάρωσης και της έγκρισης ενδορφινών (είναι τα φυσικά αναλγητικά του οργανισμού) στον εγκέφαλο, και άλλοι μέσω της μείωσης της φλεγμονής και της δημιουργίας θετικών συναισθημάτων.

Πηγή:tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018