Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Ξυπόλητοι στην άμμο: Τι θα πρέπει να προσέχουμε

banner roots

Ξυπόλητοι στην άμμο: Τι θα πρέπει να προσέχουμε
27.08.2020 | 10:11

Ξυπόλητοι στην άμμο: Τι θα πρέπει να προσέχουμε

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Το καλοκαίρι, ο ήλιος, η θάλασσα, η άμμος... είναι απολαύσεις πολλών, ιδιαίτερα το να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο.

Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν ειδυλλιακά ωστόσο πολλοί κίνδυνοι ελλοχεύουν από το περπάτημα στην άμμο.

Το πάτημα σε αυτή είναι ασταθές, έτσι υπάρχει έλλειψη ισορροπίας, εντονότερη μυϊκή καταπόνηση, συχνότερα πιασίματα και μικροτραυματισμοί.

Η καυτή άμμος δεν μας επιτρέπει να περπατήσουμε για πολύ ώρα με τα πόδια γυμνά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να προκαλέσει και εγκαύματα.

Επίσης χωρίς παπούτσια είναι επικίνδυνο αφενός λόγω των αντικειμένων που ενδεχομένως κρύβονται στην άμμο, αφετέρου υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κάθε είδους ιό, βακτήριο, παράσιτο και μύκητα. Αυτό είναι πιθανότερο στα σημεία όπου υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος, δηλαδή κάποια μικρή αμυχή ή εκδορά.

Φροντίστε, λοιπόν, στην παραλία να φοράτε σανδάλια, σαγιονάρες ή παπούτσια παραλίας (πρέπει να έχουν σταθερή σόλα και να στηρίζουν καλά την καμάρα του ποδιού) για να προστατεύετε τα πόδια σας.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό ακόμη και στα πόδια σας (στην ραχιαία και πελματιαία επιφάνεια) όταν περπατάτε στην παραλία.

Αν η ξαπλώστρα είναι μακριά από την θάλασσα και θέλετε να κάνετε τη βουτιά σας, αλλά δε επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τις σαγιονάρες, δεν έχετε παρά να βρέξετε τα πόδια σας με λίγο νερό έτσι ώστε να μπορέσετε να περπατήσετε τα λίγα αυτά μέτρα χωρίς να καείτε.

Φροντίζουμε και προσέχουμε τα πόδια μας για να έχουμε υγιή και όμορφα άκρα.

Πληροφορίες

Ποδολογικό Κέντρο Ντινενή Βασιλική

Ανδρούτσου 4, Κεντρική Αγορά Μύρινας Λήμνου

Τηλ.: 2254111520

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Ποδολογικό Κέντρο Ντινενή Βασιλική

Instagram: podologikokentro_ntineni

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel