Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Μετάλλαξη Όμικρον: Απίθανο να προκαλεί σοβαρή νόσηση σε εμβολιασμένους, λέει ο ιδρυτής της BioNTech

afoi poriazi

charitakis banner new

Μετάλλαξη Όμικρον: Απίθανο να προκαλεί σοβαρή νόσηση σε εμβολιασμένους, λέει ο ιδρυτής της BioNTech
30.11.2021 | 20:04

Μετάλλαξη Όμικρον: Απίθανο να προκαλεί σοβαρή νόσηση σε εμβολιασμένους, λέει ο ιδρυτής της BioNTech

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Αισιόδοξος για τη μετάλλαξη Όμικρον εμφανίστηκε ο ιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν, που εκτιμά ότι τα εμβόλια θα συνεχίζουν να προστατεύουν τους πολίτες από τη σοβαρή νόσηση.

«Η παραλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες λοιμώξεις, αλλά τα εμβολιασμένα άτομα πιθανότατα θα παραμείνουν προστατευμένα από σοβαρή νόσηση» είπε στο πρακτορείο Dow Jones.

«Μην πανικοβάλλεστε» είπε ο Σαχίν. «Το πλάνο παραμένει το ίδιο: επιταχύνεται τη χορήγηση μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης».

Οι εκτιμήσεις του επικεφαλής της BioNTech που από κοινού με τη Pfizer δημιούργησαν το εμβόλιο, προστέθηκαν στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπώσει οι παραγωγοί εμβολίων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στη νέα μετάλλαξη. Οι θέσεις τους, που κατά καιρούς είναι αντιφατικές, τροφοδοτούν την αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών σχετικά με το πώς θα αντιδράσουν στην Όμικρον.

Νωρίτερα, στελέχη της Moderna είχαν δηλώσει ότι οι πολλές μεταλλάξεις που συγκεντρώνει η παραλλαγή της Όμικρον υποδηλώνουν ότι θα χρειαστούν νέα εμβόλια, προκαλώντας πτώση στις χρηματαγορές. Την ίδια ώρα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που ανέπτυξε το εμβόλιο με την AstraZeneca, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα παρέχουν προστασία έναντι του

Ωστόσο, οι επιστήμονες αναμένουν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις εργαστηριακές έρευνες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θα δώσουν τα δεδομένα που χρειάζονται για τη νέα μετάλλαξη.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018