Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024

afoi poriazi

charitakis banner new

Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024
18.12.2021 | 10:37

Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος, με ορισμένες περιοχές να μετακινούνται σε ένα ενδημικό μοντέλο νωρίτερα από άλλες.

H Covid-19 ενδέχεται να γίνει μία ενδημική νόσος έως το 2024, δήλωσαν στελέχη της Pfizer, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός θα προκαλεί τακτικά περιφερειακές εστίες και θα προσβάλλει περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπως η γρίπη.

«Πιστεύουμε ότι η Covid θα μεταβεί σε μια ενδημική κατάσταση, πιθανώς μέχρι το 2024», δήλωσε η Nanette Cocero, παγκόσμια πρόεδρος της Pfizer Vaccines, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης επενδυτών την Παρασκευή.

Η Covid-19 θα φτάσει σε ενδημικό επίπεδο όταν οι πληθυσμοί έχουν αρκετή ανοσία από εμβόλια ή από προηγούμενες λοιμώξεις ώστε να κρατούν υπό έλεγχο τις μεταδόσεις, τις νοσηλείες και τους θανάτους ακόμη και όταν κυκλοφορεί ο ιός.

«Το πότε και πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της νόσου, το πόσο αποτελεσματικά θα αναπτυχθεί στην κοινωνία ο εμβολιασμός, οι θεραπείες και η δίκαιη κατανομή σε μέρη όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά», δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer, Mikael Dolsten. «Η εμφάνιση νέων παραλλαγών θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία συνεχίζει να εξελίσσεται».

Ο χρόνος μετάβασης της Covid-19 σε μια ενδημική κατάσταση μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος, σύμφωνα με τον Dolsten. «Φαίνεται ότι τα επόμενα ή δύο χρόνια, ορισμένες περιοχές θα μεταβούν σε ένα ενδημικό μοντέλο, ενώ άλλες περιοχές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση πανδημίας», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018