Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει – Φρόντισε να μη σου συμβεί»

afoi poriazi

charitakis banner new

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει – Φρόντισε να μη σου συμβεί»
04.02.2022 | 12:55

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει – Φρόντισε να μη σου συμβεί»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Υγεία

Καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης με αφορμή τις 4 Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, ξεκίνησε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Με σύνθημα «Μην εύχεσαι να μη σου τύχειΦρόντισε να μη σου συμβεί» έχουν αναρτηθεί από το Σάββατο 29/01/2022 αφίσες σε στάσεις λεωφορείων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και για 2 εβδομάδες διαμηνύουν ότι «50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί», αρκεί να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εταιρεία.

Παράλληλα, η ΕΟΠΕ καλεί το κοινό «να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει αντηλιακή προστασία».

ΚαρκίνοςΠηγή: Ιστοσελίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, hesmo.gr

Σημειώνεται πως η καμπάνια θα επεκταθεί από την ερχόμενη Δευτέρα και για άλλες 2 εβδομάδες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η δράση στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Και φέτος, η ΕΟΠΕ δηλώνει το παρόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις και αντ’ αυτού να ζει με υγιεινές συνήθειες. Ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε μέσω της παρέμβασης σε διάφορα σημεία στο δημόσιο χώρο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018