Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Θεράπευσε τον εαυτό σου με ανθοϊάματα

afoi poriazi

Θεράπευσε τον εαυτό σου με ανθοϊάματα
05.11.2012 | 12:00

Θεράπευσε τον εαυτό σου με ανθοϊάματα

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Στην εκπομπή μας της Τετάρτης 24-10-12 ΝΕΚΤΑΡ & ΑΜΒΡΟΣΙΑ αναφερθήκαμε την επίδραση των ανθοιαμάτων του δόκτορος Εντουαρτ Μπαχ στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα.

Ο δόκτωρ Εντουαρτ Μπαχ έζησε εργάστηκε και ανακάλυψε τα ιαματικά του άνθη στους τριγύρω του αγρούς και φράχτες και δημιούργησε 38 Ιάματα που αφορούν διαφορετικές καταστάσεις. Στην αρχή τα Ιάματα ήταν δώδεκα, οι 12 Θεραπευτές, όπως ονόμαζε, μετά έγιναν 38. Η ανακούφιση από τον πόνο ήταν τόσο σίγουρη και ευεργετική ακόμα και όταν τα Ιάματα ήταν 12.

Ο σκοπός του Ιάματος είναι να αντιμετωπίσει την επίπτωση που προκαλείται σε συγκινησιακό επίπεδο πριν η μετά από ένα σοκ, ένα μεγάλο φόβο, τρόμο ή πανικό, έντονο νοητικό στρες, υπερένταση, αίσθηση απόγνωσης ή νοητική αδράνεια.

 

Η εξουδετέρωση του σοκ και του φόβου έχει ύψιστη σημασία για την φυσική θεραπευτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ανεμπόδιστα.

Το σοκ, ο τρόμος και ο πανικός μπορεί να εκδηλωθούν σε μικρότερης σημασίας τραύματα καθώς επίσης και σε σοβαρότερες επείγουσες περιπτώσεις. Ένας σύντομος ορισμός του επείγοντος είναι για παράδειγμα όταν βρισκόμαστε σε νοητικό ή σωματικό σοκ, τρόμο, πανικό, συναισθηματική αναστάτωση (αποθάρρυνση, τρακ, επίσκεψη σε οδοντίατρο , γενικότερη διανοητική εξασθένηση, τραύμα κλπ).

Με την βοήθεια ειδικού που έχει σπουδάσει ανθοιάματα μπορούμε εύκολα να ανακαλύψουμε το Ίαμα ανάλογα με την κατάσταση που υπάρχει για την θεραπεία.

Σήμερα σπουδαίοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι, και εναλλακτικοί θεραπευτές ειδικευμένοι στην χρήση ανθοιαμάτων δίνουν λύσεις με ανθοιάματα.

Η ίδια η ασθένεια μπορεί να έχει διαφορετικές επιδράσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Οι επιδράσεις είναι αυτές που χρειάζονται θεραπεία γιατί αυτές οδηγούν στην αληθινή αιτία. Μην εστιάζεστε στην ασθένεια. Εξετάστε τις απόψεις που έχει για την ζωή αυτός που υποφέρει.

Η θεία πρόνοια τοποθέτησε την φύση στην πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας με θεϊκά εμπλουτισμένα βότανα, φυτά και δένδρα.

Τα Ιάματα της Φύσης έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ευλογημένα για το έργο του Ελέους που επιτελούν και τους έχει δοθεί η δύναμη να θεραπεύουν όλους τους τύπους ασθενειών και βασάνων.

Όταν θεραπεύουμε περιπτώσεις με αυτά τα ιάματα, δεν επικεντρωνόμαστε στην φύση της ασθένειας. Εκείνο που λαμβάνεται υπ όψιν είναι το συγκεκριμένο άτομο και καθώς αυτό βελτιώνεται, φεύγει η ασθένεια διωγμένη από την επαύξηση της υγείας.

Επειδή ο νους είναι το πιο λεπτό και ευαίσθητο στοιχείο του σώματος, δείχνει την έναρξη και την πορεία της ασθένειας πολύ πιο ξεκάθαρα από το σώμα και γι αυτό θεωρούμε την νοητική διάθεση σαν το οδηγό που θα μας κατευθύνει στο Ίαμα η στα Ιάματα τα οποία χρειάζονται να εργαστούν μαζί για το ποθούμενο ιαματικό αποτέλεσμα.

Ο δρόμος για την εισβολή της ασθένειας ανοίγεται από τους φόβους μας, τις έγνοιες μας , τις αγωνίες, τα λάθη, τις αδυναμίες μας και τα παρόμοια.

Φροντίζοντας λοιπόν τους φόβους, τις ανησυχίες και όλα τα συναισθήματα, θλίψη, άγχος, θυμός, ανταγωνιστικότητα, όχι μόνον απελευθερωνόμαστε από την ασθένεια, αλλά τα βότανα που μας δόθηκαν με την Χάρη του Δημιουργού των Πάντων μας αφήνουν πιο ευτυχισμένους και καλύτερους.

Πίσω από κάθε ασθένεια βρίσκονται οι φόβοι μας, τα άγχη μας, η πλεονεξία μας, οι συμπάθειες και αντιπάθειες μας. Ας τα αναζητήσουμε και ας τα θεραπεύσουμε με τα ιάματα της Φύσης, με θεϊκά εμπλουτισμένα βότανα, φυτά και δένδρα και θεραπεύοντας τα, θα φύγει και η ασθένεια από την οποία πάσχουμε.

Η Νίκη μας πάνω στις ασθένειες θα εξαρτηθεί κυρίως από τα εξής:

1) Από την αναγνώριση της θεότητας μέσα στην φύση μας και επομένως από την δύναμη μας να νικήσουμε κάθε κακό.

2) από την γνώση ότι η βασική αιτία της ασθένειας οφείλεται σε δυσαρμονία ανάμεσα στην προσωπικότητα και στην ψυχή.

3) από την θέληση και την ικανότητα μας να ανακαλύψουμε το σφάλμα το οποίο προκαλεί αυτή την σύγκρουση.

4) από την απομάκρυνση κάθε τέτοιου σφάλματος με την ανάπτυξη της αντίθετης προς αυτό αρετής.

Ανάμεσα στους τύπους ιαμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι εκείνα που προέρχονται από τα ωραιότερα φυτά και βότανα που βρίσκονται στο φαρμακείο της Φύσης εμπλουτισμένα με δυνάμεις θεραπευτικές για τον Νου και το Σώμα του ανθρώπου.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ζούμε με ειρήνη, αρμονία, ατομικότητα, και σταθερότητα σκοπού και να αναπτύσσουμε διαρκώς την γνώση: ότι στην ουσία έχουμε θεϊκή προέλευση, είμαστε παιδιά του δημιουργού και επομένως έχουμε μέσα μας την δύναμη να φτάσουμε στην τελειότητα. Αρκεί να καλλιεργήσουμε αυτήν την δύναμη. Πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε. Και αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αυξάνεται μέσα μας, μέχρις ότου γίνει το πλέον ξεχωριστό κομμάτι της ύπαρξης μας.

Αν αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάθε ημέρα να συλλογιζόμαστε ήσυχα την ωραιότητα της Ειρήνης και τα οφέλη της ηρεμίας και να συνειδητοποιούμε ότι δεν πετυχαίνουμε περισσότερα με την βιασύνη και την ανησυχία, αλλά αντίθετα ότι με την γαλήνια, νηφάλια σκέψη και δράση γινόμαστε πιο αποδοτικοί σε οτιδήποτε αναλαμβάνουμε.

Το να εναρμονίζουμε την συμπεριφορά μας στην παρούσα ζωή, με τις επιθυμίες της ίδιας της ψυχής μας, και το να παραμένουμε σε μια τέτοια κατάσταση ειρήνης που οι δοκιμασίες και οι αναστατώσεις του κόσμου να μας αφήνουν ατάραχους, αποτελεί αληθινά ένα μεγάλο επίτευγμα και μας φέρνει εκείνη την ειρήνη που είναι πέρα από κάθε κατανόηση.

Και μολονότι στην αρχή φαίνεται ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται πέρα και από τα όνειρα μας ακόμα, στην πραγματικότητα είναι κάτι το εφικτό για όλους μας, αρκεί να έχουμε υπομονή και επιμονή.

Αν κατανοήσουμε την χαρά και τις περιπέτειες της ζωής, θα εκπληρώσουμε με χαρούμενη διάθεση, το ιδιαίτερο έργο που όρισε για μας ο Θεός.

Γι αυτούς που ασθενούν η ειρήνη του νου και η αρμονία με ψυχή είναι η μεγαλύτερη βοήθεια να γίνουν καλά.

Η θέση μας απέναντι στην ζωή εξαρτάται από το πόσο κοντά στην ψυχή είναι η προσωπικότητα μας. Όσο πιο στενή είναι η ένωση τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αρμονία και η ειρήνη, και τόσο καθαρότερα θα λάμπει το φώς της αλήθειας και η ακτινοβόλα ευτυχία, που θα προέρχεται από τα ανώτερα βασίλεια.

Αυτά θα μας κρατούν σταθερούς και απρόσβλητους από τις δυσκολίες και τους φόβους του κόσμου, γιατί έχουν το θεμέλιο τους στην αιώνια αλήθεια του καλού.

Η γνώση της αλήθειας μας δίνει επίσης την βεβαιότητα ότι όσο τραγικά και αν φαίνονται μερικά από τα γεγονότα του κόσμου, δεν είναι παρά ένα προσωπικό στάδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου, και ότι ακόμα και η ίδια η ασθένεια είναι ευεργετική και λειτουργεί κάτω από νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να φέρνουν τελικά το καλό και να δίνουν συνεχή ώθηση προς την τελειοποίηση.

Εκείνοι που έχουν αυτήν την γνώση δεν θίγονται, ούτε καταπιέζονται, ούτε φοβούνται ,γεγονότα που για άλλους είναι πολύ βαριά.

Κάθε αβεβαιότητα, φόβος και απόγνωση εξαφανίζονται μια για πάντα.

Αν μπορούμε να παραμείνουμε σε σταθερή επικοινωνία με την ίδια την ψυχή μας, τον ουράνιο πατέρα μας, τότε πραγματικά ο κόσμος είναι ένας τόπος χαράς και καμιά επίδραση δεν μπορεί να ασκηθεί πάνω μας.

Υγιεία : αυτή η υπέροχη σιωπή των οργάνων μας.

Ο δόκτωρ Μπαχ συνδύασε 5 Ιάματα από τα 38 και δημιούργησε ένα σύνθετο για τις επείγουσες καταστάσεις το οποίο ονόμασε rescue remedy, δηλαδή Ίαμα διάσωσης.

Το καθένα από τα 5 ιάματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το παρασκεύασμα είναι εξίσου αποτελεσματικά ακόμα και όταν λαμβάνονται χωριστά κατά περίπτωση.

Το rescue remedy , χωρίς βέβαια να θεωρείται ως πανάκεια για όλες τις ασθένειες των ανθρώπων ενεργεί ως εξαιρετικό Ίαμα <γενικής χρήσης> και για τα ζώα , τα οποία μάλιστα αντιδρούν πολύ θετικά σ αυτό ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την αιτία του προβλήματος.

Μερικές φορές μπορεί κανείς να αντιληφθεί και στα ζώα κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας η του χαρακτήρα τους (πχ επιθετικότητα, κτητικότητα, ληθαργική στάση, δειλία, ζήλεια κλπ) και επομένως μπορούν και αυτά να θεραπευτούν, όπως οι άνθρωποι με ένα η περισσότερα από τα 38 Ιάματα.

Ακόμα και τσιμπήματα μπορεί να επιφέρουν τα αποτελέσματα του σοκ και του πανικού.

Είθε πάντοτε να έχουμε στις καρδιές μας χαρά και ευγνωμοσύνη που ο Μέγας Δημιουργός των πάντων με την αγάπη του για μας, έθεσε βότανα στους αγρούς για να θεραπευόμαστε και να ευτυχούμε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018