Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο με ένα παραδοσιακό σκάφος για 3 χρόνια

banner roots

Ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο με ένα παραδοσιακό σκάφος για 3 χρόνια

Ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο με ένα παραδοσιακό σκάφος για 3 χρόνια

Ένα κανό έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Χονολουλού, αλλά αυτό που κάνει το ταξίδι του μοναδικό είναι ότι έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια στους ωκεανούς κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Το κανό ονομάζεται Hōkūle’a, είναι βασισμένο σε ένα αρχαίο σχέδιο και ξεκίνησε το ταξίδι του από το μεγάλο νησί της Χαβάης, τον Μάιο του 2014, με πλήρωμα 17 ατόμων. Επισκέφτηκε τελικά 19 χώρες και ταξίδεψε πάνω από 46.000 μίλια. Το ταξίδι διοργανώθηκε από μια πολυνησιακή ταξιδιωτική εταιρεία και έχει σαν στόχο να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, όσο και να ανακαλυφθεί πώς οι αυτόχθονες πληθυσμοί διασχίζουν τον Ειρηνικό Ωκεανό για να εγκατασταθούν σε απομακρυσμένα νησιά.

Το πλήρωμα του κανό για να ολοκληρώσει το ταξίδι του χρησιμοποιεί, ένα σύστημα γνωστό ως «way finding», το οποίο έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και απαιτεί από τους πλοηγούς να θυμούνται τους σχηματισμούς των αστεριών ενώ παράλληλα βασίζονται και στην κατεύθυνση των κυμάτων και την κίνηση θαλάσσιων πτηνών για την πορεία που θα ακολουθήσουν.

«Η ειρωνεία είναι ότι τα νησιά του Ειρηνικού δεν συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος, αλλά είναι αυτά που υποφέρουν περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος της ταξιδιωτικής εταιρίας.

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
13.06.2019 | 07:41

stenos400x400